Основните туристически атракции на Сан Франциско

By | септември 17, 2021

С разнообразието на пейзажа в Сан Франциско, можете да се изкачите на планина преди обяд, да прекарате следобеда в първокласен музей и да вечеряте вечер в световноизвестния Fisherman’s Wharf. Способността да се наслаждавате на различни неща в един град прави Сан Франциско една от най -популярните туристически дестинации в света.

Ето най -важните неща, които трябва да търсите, когато посещавате Сан Франциско:

Мост Голдън Гейт

Този мост е една от най -популярните дестинации в света. Този портален мост, който се издига до височината на 65-етажен небостъргач и обхваща значителни 4200 метра, отвежда посетителите в Сан Франциско.

Чайнатаун

Този очарователен квартал има население от около 100 000 души, а китайският квартал на Сан Франциско е най -големият извън Азия.

Алкатраз

Всеки посетител трябва да види остров Алкатраз, разположен в залива Сан Франциско, и да научи историята на бившите американски затвори, фарове и федерални обекти от 1969 до 1972 г.

Рибарска пристанище

Като най -популярната туристическа атракция (и „туристически капан“) в Сан Франциско, кейът има много активност. Това е оживено място, където можете да отделите няколко часа, за да яздите лодка, да ядете топла захар или раци или да разгледате многото морски лъвове. Все пак дръжте портфейла си близо, тъй като кеят също е пълен с измамници и туристически измами.

Кабинков лифт Сан Франциско

Емблематичната система за градска въжена линия е най -новата в света, която се използва устойчиво. За около 5 долара за двупосочно пътуване можете да направите носталгична разходка по най -интересните улици на града. За най -автентичното изживяване останете на състезателната дъска и се дръжте за един от външните полюси. Това е нещо, което никога няма да забравите.

Хейт-Ашбъри

Този бохемски квартал (белязан от пресечната точка на улиците Хейт и Ашбъри) придоби популярност като епицентър на хипи субкултурата в края на 60 -те години. Днес той остава специална и интересна част от града, пълен с независим бизнес и ресторанти.

Заключение

Малко градове по света имат еклектична комбинация от дейности, архитектурно разнообразие и географски вариации, които Сан Франциско предлага. Градът успешно успя да слее историческото минало и богатото със съвременното настояще – превръщайки Сан Франциско в една от най -популярните туристически дестинации в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *