Основните туристически атракции на Париж

By | септември 22, 2021

Париж има всичко. Малко градове на тази земя са толкова драматични и емблематични като френската столица. Ако обиколите света и направите списък с най -красивите градове, Париж с неговите уникални паметници и очарователни улици винаги ще бъде сред първите десет.

От епохата на Просвещението Париж привлича Града на светлината, модата, художниците, любителите на историята и писателите, всички те са вдъхновени от изобилието от бохемска култура и големите музеи и булеварди. Париж не прилича на никое друго място на земята. Да цитирам Оуен Уилсън, „… извън космоса можем да видим тези светлини, кафенета, хора, които пият и пеят. За всичко, което знаем, Париж е най -горещото място във Вселената.“

Специалният сърдечен ритъм на Париж предизвиква магьосничество в сърцата и умовете на онези, които са се впуснали в този драматичен град. Авторите на пътешествия също са хванати по объркващите улици, кафенета на открито и атрактивни разходки с лодка по Сена. С Елисейските полета и площад Вогези в Париж, Латинския квартал и Монмартър, Париж е оригиналният модел на други големи столици на света, всички претендиращи за прототип на голяма елегантност и изтънченост.

Откъде започвате? Независимо дали ви е за първи път или следващия, има какво да видите и преживеете, със сигурност ще ги видите очаровани и малко претоварени. Започнете с шест основни емблематични атракции: два музея, два паметника и две църкви. Планирайте да пътувате из Сена, когато е възможно, като използвате забавния малък Batobus, със стъкления си покрив и повечето от атракциите, избрани от удобната гама станции. Това ще го направи част от приключението на пътуване, колкото и пристигане.

Два музея: Лувър и Орсе

Вероятно вече знаете какво трябва да направите, за да направите пътуването до Париж в горната част на списъка „за вършене“: Лувъра и Орсе. Дори и да сте посещавали тези музеи на минали пътувания, върнете се отново към тях и всеки път сте в града. Покажете си състрадание и планирайте да посетите само една от тези колосални сгради на деня.

Лувъра. Няма много за сравнение с Лувъра. Влизането в двора също ще ви ядоса, когато се изправите срещу голямата стъклена пирамида на ИМ Пей. Снимките не го правят справедливо. Пирамидата е позиционирана като зашеметяващ фон на средната версия на триумфалната арка, придружена от парче от друга арка на Наполеон Пътят към победата („Визия за победа“). Тази по -малка арка е натрупана от Наполеон през 1798 г. с колесница от бронзови коне в катедралата Свети Марко във Венеция (сега колесницата е върната в правилния си дом и заменена с копие). Докато сте в този двор, просторната сграда, която ви заобикаля, е по -стара от 16 -ти век. XII на дворец на века. Той има крепост от замък от 16 век.

За да стигнете до Лувъра, вземете Batobus и слезте на спирката на Лувъра. Погледнете отвъд реката за прекрасна гледка, за да видите Орсе, старата жп гара, която досега е била превърната в музей, в друг ден. Имайте солиден план, преди да влезете в пирамидата на Лувъра. И определено имайте предварително закупена карта за парижки музей, за да можете да пропуснете редовете.

Докато се разхождате из този стар дворец, ще тръгнете по стъпките на кралете, които се разхождаха из тези зали и галерии, наслаждавайки се на скъпоценните колекции от картини и скулптури. Огледайте наоколо, нагоре, надолу и през прозорците на самото пищно имение, както и на произведения на изкуството, които съдържа.

Спестете време при посещението си Крило победа, Мона Лиза, Венера Милоска, и Галерия Аполон (където кралят на Слънцето, Луи XIV, имаше аудитория). Посетете Кариатидна стая За да видите римски копия на гръцки скулптури, събрани от френските монарси, включително четири кариатиди, женски форми, които служат като стълбове, балансиращи галерията с музиканти над главите им. Намерете средновековната подземна кула и ров през 12 век на крал Филип. От крепостта от 16 век. Тези останки са открити по време на археологически разкопки за премахване и консервиране на уникални обекти преди построяването на пирамидата.

Стойте на слънчева светлина Марли Патио, Със своите великолепни и мощни коне Марли и други скулптури в градините на Шато дьо Марли, селски дворец близо до Сена, Кралят на слънцето забавляваше близките си познати в края на управлението си. Спрете да почивате в кафенето, докато се приземявате по стълбите на Молиен. Седнете на терасата с изглед към вътрешния двор на Наполеон и пирамидата.

Орсе. Спестяването на достатъчно време за разглеждане на Орсе може да бъде също толкова важно, колкото и посещението на Лувъра. Колекциите тук са много невероятни, те ще отпечатват главата ви през цялото време. Докато се разхождате из тази просторна стара жп гара, построена, за да удивите масите посетители, дошли в града на панаира на университета в Париж през 1900 г., ще се скитате от стая в стая с безценни произведения на изкуството от емблематични импресионисти като Моне, Реноар, ван Гог, Дегас. , Сезан и Тулуза-Лотрек. Изискани скулптури са разпръснати на нивото на бившите железници и на балконите, сега скулптурни тераси, където пътниците стояха в очакване на влаковете.

Вътре във входа на музея има мащаб 1/16 на Държавата на свободата, който Франция дари на САЩ през 1876 г., за да отпразнува стогодишнината от независимостта на САЩ. Преди да планирате (и да направите резервации) ресторантът за обяд беше прикрепен към бившата жп гара за хранене в старата трапезария на Grand Hotel.

Два паметника: кулата и арката

Разбира се, пътуването до Париж трябва да посети Айфеловата кула и Триумфалната арка. Това са великолепните паметници на Париж, единият построен като вход за Универсалното изложение в Париж от 1889 г., а другият е предназначен да възхвалява Наполеон и да отбележи неговите победи. На всичко отгоре ще имате прекрасна гледка към целия град.

Айфеловата кула. Направете резервации в Айфеловата кула преди вашето посещение, за да осигурите влизане в определен час. Помислете за прекрасно посещение на кулата си, като обядвате или вечеряте заедно 58 Айфеловата кула Ресторант 2 -ро ниво. Когато сте на ниво 1, излезте на стъкления под и погледнете надолу, ако смеете. Помолете някой да направи снимка като доказателство.

Ако се качите с асансьора до върха, направете пауза, за да вземете чаша шампанско, което е най -високата сграда в света повече от 40 години в Париж. Ако почувствате, че кулата се люлее леко поради вятъра, когато се върнете у дома, ще имате да разкажете още една история.

Дъга на победата. В Арката на победата вземете тунела под лудостта на движението около паметника и прекарайте известно време в четене на надписите. Може би изкачете 284 стълби, за да получите друга уникална гледка към Париж. Още по -добре, изкачете се на върха през нощта, за да изпитате Париж отгоре надолу.

Погледнете назад от гледната точка над тази триумфална арка Пътят към победата по -рано бяхте в малката арка в двора пред Лувъра. Това ще ви даде представа за възхищението на Наполеон към себе си. Погледнете базиликата Сакре Кьор в Монмартър, на хълм с изглед към Париж. Вижте Шанз-Елизе с очарованието на магазините и купувачите. Ако много ви харесва, използвайте тази възможност да хвърлите бегъл поглед върху някои от най -добрите модни тенденции и след това направете обиколка, за да видите какво можете да намерите.

Две църкви: Нотр Дам и Сен Шапел

И накрая, списъкът на „задължителните за посещение“ включва две църкви, катедрала и параклис, и двете на големия остров на Сена, Ил де ла Сите. Париж III пр.н.е. Той се е намирал на този остров през 16 век, давайки името си на Париж. Два века по -късно К. а. През 55 г. римляните разрушават и разграбват селището Париж, а след това възстановяват града със своя дизайн, включително храма, Колизеума, Форума и римските бани.

Андре Мария. Първото от тези необходими посещения е Нотр Дам, построен на мястото на древен римски храм. Строителството започва през 1160 г. с този великолепен архитектурен шедьовър, който отне повече от 200 години и продължава много векове въпреки революциите и войните, пренебрегването и обновяването. Сега той сериозно е повредил винта си, който вече е паднал от покрива на огъня му.

Нотр Дам остава елегантен дори в опасност за състоянието си. Посетителите ще отнемат години, за да се отпуснат и да седнат тихо пред розовата градина. Засега можете да го видите само отпред, отзад и отстрани. Прекарайте известно време с тази забележителна сграда. Прекосете моста вляво и намерете лодка за лодка, акостирана през дока. Изберете парапет до масата и поръчайте чаша вино. Докато гледате през река Нотр Дам, се възхищавайте на великолепната й житейска история, от построяването й през Средновековието, преди ползите от съвременните инструменти и технологии, до спасяването на 400 пожарникари, които се приближиха до нея от пълно унищожение. спаси от огън.

Свети параклис. Запазете един от най-добрите от последните, като се разходите до отсрещния край на остров Нотр Дам в ефирния Сент-Шапел, един от най-големите шедьоври на западната архитектура в света. Средновековните поклонници нарекоха този параклис „порта към небето“. Заобиколен от някои от най -красивите витражи в света, удивително запазен за повече от 770 години, ще бъдете пленени от интензивността на цветовете и светлината. В тази страхотна обстановка можете да подредите билети за концерт, просто го направете. Ще запомните това в живота.

Сега имате добър старт в Париж. Но има още, много повече. Париж е град, в който ще трябва да се връщате отново и отново. Всеки път, когато посещавате отново, ще се влюбвате малко повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *