Обиколка на дивата природа на слонове Pinnawela – най-популярната туристическа атракция на Шри Ланка!

By | октомври 31, 2021

Шри Ланка е известна в цял свят със своя див живот, особено със слоновете. Pinnawela, дом на най-голямата група слонове в плен, сега се превърна в най-популярната туристическа атракция в страната. Това е голямо сиропиталище от 24 акра, което също е място за развъждане на това животно и се посещава от много стюардеси от Шри Ланка и Шри Ланка. XVIII. През първата половина на двадесети век Пинавела е остров с население от 30 000 от най-големите бозайници в света. И беше близо до изчезване през 60-те години на миналия век и рядко се виждаше и на този остров. Това беше времето, когато правителството на Шри Ланка реши да вземе сериозни мерки, за да спаси живота на сиропиталището на това странно животно, което загуби майка си или стадото си.

На около 80 км североизточно от Коломбо, Пинавела е решено през този период като убежище за диви животни. Друго убежище за диви слонове е разработено, за да привлече местни жители и получатели на евтини полети от Шри Ланка сред зелените хълмове на Кегал, на около 50 мили (85 км) от Коломбо по пътя Кандира, на хълма. Въпреки че основната цел на създаването на това убежище е да се грижи и защитава много от децата на слонове, открити в джунглата, хищниците са били убити или убити от майките си. Сега той е най-големият пленник от този вид в света. Всички туристи, които пътуват до Шри Ланка, трябва да посетят това място. Приходите, които туристите, които посещават това място, са доходите, които биха помогнали за поддържането на сиропиталището. Посетителите изпитват голямо удоволствие тук, тъй като животните се разхождат свободно през деня и им позволяват да създадат структура на стадо.

С течение на времето популацията на животните е нараснала значително до около 3000, с около 110 обгрижвани души и 14 000 кг храна всеки ден. Тези, които отиват там, снимат тези бозайници, за да се насладят на приключението, което виждат в дивата природа, за да направят евтините полети до Шри Ланка запомнящи се и незабравими. Прекрасно изживяване е да видите слоновете, които се разхождат на 400 метра до река Маха Оя за двучасово плуване. Следобед завеждат слоновете на техните постове и ги връзват през нощта. Като едно от най-добрите места в света, за да се доближите до голяма група слонове, тези, които вземат полети от Обединеното кралство и всички други дестинации в света, пътуват до Шри Ланка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *