Новата книга разкрива лични ползи, промени в живота на пътуването

By | октомври 6, 2021

Всеки, който обича да пътува, няма да бъде изненадан от вярата на Том Лиегстра, че пътуването ни трансформира към по -добро. Но малцина от нас отделиха време да анализират тази трансформация. В „Трансформативната сила на пътуването: Как да откриете себе си чрез изследване на света“, Том споделя как пътуванията ни променят, научавайки ни да бъдем по -търпеливи, по -толерантни и по -отворени за нови идеи, перспективи и различия. Понякога пътуването и преживяванията, които тя носи, също могат да бъдат малко неудобни, но в тези ситуации е по -вероятно всички да изпитаме трансформация.

Transformative Travel Power има всички основни съвети, от които се нуждаете, за да пътувате, но освен основните неща като получаване на паспорти и запомняне да опаковате паста за зъби, книгата изследва как да си поставите цели за вашите цели. да научите повече за специалния човек, с когото пътувате, или просто да се научите да се отпускате и да се забавлявате, или да се научите да оценявате историята или изкуството, и най -важното, да научите за други култури и да разберете в края на деня, че хората са по принцип все едно.

Том започва с молба да си свалим дрехите – не буквално, а метафорично. Време е да сме готови да се облечем в нови преживявания. Пътуването те кара да се чувстваш гол и уязвим, но Том ни напомня, че през тези уязвими времена можем да растем най -много. „Когато си съблечеш всички дрехи, нямаш къде да скриеш това истинско, уязвимо аз.“ След това можете да започнете да го превръщате в още по -добра версия на себе си.

Разбира се, светът е пълен с места за пътуване. Том е истински пътешественик по света, който е посетил четиридесет и три държави. За тази книга той се фокусира върху три изненадващи и разнообразни държави, които му помогнаха да я преобрази: Франция, Индия и Куба.

Франция е пътуването, което той направи с приятеля си, пътуване, което заздрави връзката му и доведе до брака му. Да, те са посетили Айфеловата кула и всички други романтични атракции в Париж, но също така са прекарали време, за да се опознаят в красиви романтични обстановки, за да определят как са съвместими.

В Индия Том е научил невероятни неща за себе си и как реагира на дискомфорт и се чувства извън контрол в странна среда. Той също имаше някои наистина прекрасни прозрения. Ето неговия коментар за посещението на Тадж Махал:

„Това, че съм тук, създава сюрреалистично усещане за единство с хората, които са създали сайта, дори и да са живели на километри и мили на друг континент, различен от мен и векове преди мен. Личността ме кара да се чувствам свързан“ с тези хора в едно по един или друг начин. Това чувство е трудно да се опише с думи, но ме накара да се почувствам малък и много смирен. „

В цялата книга Том се задълбочава в „Препоръки и размисли“ върху преживяванията си. Освен това ни учи да мислим за себе си. Например, когато дойде в Куба, тя срещна някой, дошъл сам от Мексико Сити. Той казва: „Чувал съм ужасни и страшни неща за Мексико Сити, но тя сама е изследвала града и сякаш няма от какво да се страхува. Е, това ме научи отново на страхотен урок: Не вярвайте на всичко, което чувате в медиите. Запазете го истина! Направете своето проучване и попитайте пътуващите, които са били тук. „

Това изявление разкрива голямо предимство при пътуване – унищожава фалшиви предразсъдъци и предубедени представи. Том казва: „Доверих се, че пътуването е най -добрият и бърз начин да разрушим нашите предположения или предразсъдъци за хората, местата и културите“.

Том също разказва какво да прави, когато нещата се объркат. Дъното: останете спокойни. Той казва: „Въпреки че първоначално може да изглежда, че такива събития ни се случват, с течение на времето можем да научим, че тези събития се случват с нас. Има уроци за растеж, които можем да вземем от тези събития и техните последици.“

Книгата завършва с приложения, които предоставят допълнителни ресурси и изследват как да се справите с неяснотите и други въпроси по време на пътуванията си.

Ако някога сте искали да изпитате Куба, Индия, Франция или която и да е страна, това е чудесна книга за начало. Ако обичате да пътувате, ще ви хареса да прочетете за преживяванията на Том. Ако се притеснявате за пътуване, станете пътешественик в кресла, започвайки с тази книга; може просто да откриете, че това ви прави смели и готови за приключение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *