Невероятната Индия – Най-очарователното и привлекателно туристическо място в света

By | ноември 1, 2021

Индия е земя на многообразие. Във всички аспекти на топографията, културата, традицията, езика, религията, храната и живота, тя храни Индия.Съюз в многообразието“. Индия е уникална страна не само заради разнообразието си, тя е и седмата по големина страна в света по своята географска площ и най-населена след Китай. Индия има население от над 1,2 милиарда. Индия също така е популяризатор на големи световни религии като индуизъм, ислям, джайнизъм, будизъм, сикхизъм и много други. Индия получава независимост от Обединеното кралство през 1947 г.

Въпреки хетерогенността, въпреки тази специална емпатия, човек трябва да посети Индия, страната на цветовете и „рай“, поне веднъж в живота. Индия популяризира друг аспект от своята личност: тя е привлекателна, завладяваща, поразителна, любопитна, прекрасна, елегантна, стилна, интелигентна, елегантна и еклектична за хората по целия свят.

Всяка година милиони хора от цял ​​свят пътуват до Индия, за да получат знания и да изпитат напълно блясъка и историята на тази южноазиатска страна. Де факто Индия е една от най-популярните туристически дестинации в света.

Индия храни разнообразие във всички аспекти на живота. Разнообразието варира от плодородни равнини до сухи хълмове, висящи скали и плата, смесена и напреднала архитектура, оживени фестивали, традиционни ритуали, очарователни хора, праисторическа цивилизация и вечен списък.

Най-малкото сред безкрайния списък, първото нещо, което определено трябва да се спомене, е геоложкото разнообразие и уникалност на Индия. Той представя различни културни ниши в източните, западните, северните и южните и североизточните региони на Индия. Индия има различни планински вериги като Хималаите. Това е най-високата планинска верига в света.

ПЛАЖ-Някои плажове в Индия включват Лонг Айлънд Андаман, Корбинс Коув Бийч Порт Блеър, Андамански и Никобарски острови, Арамбол Бийч Гоа, Патнем Бийч Гоа, Къч-Мандви Гуджарат, Кашид, Махаращра, Дивеагар Махаращра, Кондакарла. Плажът Ава във Вишакхапатнам привлича милиони туристи всяка година от различни части на света, където е несравнима красота.

В Плажът Corbyn’s Cove от едната страна е заобиколен от кокосови дървета и спокойния океан на Бенгал. Красотата и спокойствието на океана определено ще освежат главата ви. Тук са популярни и различни водни спортове, като плуване, гмуркане и водни ски. Освен да се насладят на водни спортове, туристите могат да се насладят и на слънчеви бани в тиха среда.

в Плаж Гоако Арамбол на видимо разстояние в близост до брега се намира очарователно сладководно езерце. Пясъкът също има някои лечебни стойности и е много добър за вашата кожа. Подходящ е предимно за туристи, които искат да се насладят на плаж с малко хора.

Къч-Мандви Гуджарат това е частен плаж Махарао от Къч. Този уединен плаж е идеален за спокойна почивка, близо до големия Дворецът Виджай Вилас.

Плаж Кашид в Махаращра предлага на туристите бял пясък и чиста вода. Този плаж е като частен плаж, с изключение на комерсиализацията.

Дивеагар Махаращран Намира се на брега на Конкан, Diveagar в Махаращра. Този плаж е чисто тихо място и има убежище за мигриращи чайки.

Вишакхапатнам на плажа Кондакарла Ава предлага на своите туристи очарователно морско крайбрежие заедно с прясна вода Езерото Кондакарла и Кондакарла резерват за птици. Различни плажни дейности също са популярни тук, като каяк и лодка.

ПУСТИНЕН- Докато се изкачвате по планините на покрива на света, ще срещнете трансхималайската студена планинска пустиня в Хималаите. Течаща река, звездно небе, сини потоци в дълбоки клисури, най-високите колонизирани села в Хималаите, будистки пътеки на века, всичко това ще изпълни желанието за естетическа красота. В Хималаите ще изживеете прекрасна пустиня, която ще принуди всеки да се влюби в вечната си красота.

Хората обикновено са изумени от преобладаващия кафяв цвят на пустините. Но когато човек открие огромната шир на яркобялата сол на Големия Ран от Къч, на западния бряг на Индия в щата Гуджарат, той без съмнение ще разбере точното значение на божествената красота. В ясна зимна нощ тази бяла пустиня блести с милиардите звезди, отразени в нея и сияещи в огромното й открито небе. В пустинята няма препятствия, но широчината на бялата пустиня е това, което можете да видите в полезрението си.

Може би най-разпространената, добре позната и вече добре позната е златната пустиня на Раджастан, пустинята Тар. Където духът на космическите пясъци халюцинира душата, където всичко от зори до здрач е любопитство от цветове. Тук тъмната нощ осветява огньовете и се използва като фар и изобразява бойните истории на пустинните номади.

Пустинята се простира отвъд последния голям град до хоризонта Джайсалмер и израства малко селище. Селището е толкова малко, че понякога в едно село има само половин дузина малки колиби. Животът тук е подобен на тъгата на пустинята, горещ през деня и студен в студа през нощта, очевидно труден за оцеляване, но някак невероятен и красив. Пустинята Тар в Раджастан или Голямата пустиня на Индия е известна не само със своя цвят, красота и борба за живот, тя е 3-тата по големина пустиня в Азия и 7-ата по големина пустиня в света.

ПЛАНИНИ- Планините на Индия са част от божествената красота на Индийския субконтинент. Планините на Индия са били основна част от вечната красота на Индия; той символизира величие и блясък със своето голямо, високо и елегантно присъствие. От древни времена тези титанични планински вериги са защитавали страната от чужди нашественици. Най-красивите и огромни планински вериги са Хималайската верига. Планинските райони на Индия са горда и полезна собственост на богатото природно наследство на цялата земя.

В Индия има осем планински вериги. Те са-

  1. Хималайската верига
  2. Планините Аравали
  3. Каракорум планина
  4. Виндя планина
  5. Планинска верига Сатпура
  6. Първанчалски райони
  7. Диапазонът на Западните Гати
  8. Диапазонът на Източни Гати

Различните планински вериги на Индия, особено Хималайските планини, са подарък за индианците „майката природа“ и също така са подарък за любителите на природата по света. Хималайската верига е отлична във всички аспекти, на които една планина може да издържи. Растителността е богата, сложна по своята геоложка структура и огромната красота на ледените върхове. Климат, температура и валежи – всичко зависи от височината на планината.

Трите най-високи върха в света са връх Еверест, Каракорум и Канченджанга, всички различни върхове на хималайската верига. Върховете Каракорум и Канченджанга са в Индия. Различните планински топографии, например, тяхната надморска височина, растителност, температури, всичко това се дължи на различията в екологичните системи на различните региони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *