Нарастваща туристическа дестинация – водопад Виктория

By | октомври 20, 2021

Разположен между водопадите Виктория, Зимбабве и Замбия, той е една от най -зрелищните туристически дестинации в света. Скоковете са обявени за едно от Седемте чудеса на света и със сигурност може да се види защо. Известен като Mosi-oa-Tunya (дим, който прави гръмотевици), той е едно от най-красивите места в света.

През годините Вик Фолс придоби популярност, което го прави една от най-популярните туристически дестинации в Африка. Всеки добре пътуван турист или туристически агент може да ви каже, че преживяването при посещение на водопада Виктория не е за изпускане.

Водопадът Виктория е един от най-големите водопади в света и е два пъти по-висок от Ниагарския водопад в Канада. Известният водопад Вик е широк 1708 метра и е най -голямата водна завеса в света. С безпрецедентни капки, вариращи от 90 до 107 метра, в ревящите води на дефилето Замбези, водопадът Вик е толкова красив, колкото и красив.

Районът е значително запазен в естественото си състояние и е вдъхновил отдалечени посетители. По принцип хората пътуват заради красотата и елегантността на водопадите; Въпреки това, въпреки че е известен със своята красота и елегантност, във водопада Виктория има много други дейности за тези, които се интересуват да посетят тази дестинация по целия свят.

Водопадът Вик е грандиозен през цялата година – най -доброто време за посещение ще бъде от февруари до май. Тогава можете да видите най -големия поток вода. Внимавайте обаче, високият воден поток може малко да попие нещата. Дейностите са разнообразни във и около водопада Вик. Заниманията включват романтични круизи по залез слънце и разходки със слонове, по-специализирани екскурзии с риболов на муха и не забравяйки адреналиновото забавление.

За дивите сърца 111-метровият бънджи скокове е много необходим прилив на адреналин. Мнозина казват, че рафтингът е незабравима възможност, тъй като водопадът Виктория е едно от най-добрите места за рафтинг по бяла вода в света. Бодибордингът в бурната река Замбези също е полезно преживяване.

Друго интересно място е Националният парк Виктория Фолс, разположен в северозападната част на Зимбабве. Този парк се отличава с тропическата си дъждовна гора, която расте във водопади. Тази тропическа гора е обитавана от много растителни видове, включително папрати, палми, вени от лиана и много други, които не се срещат никъде другаде в региона.

Околните градове Виктория Фолс (Зимбабве) и Ливингстън (Замбия) предлагат много от това, което бихте очаквали от международно призната дестинация: хотели, квартири, супермаркети, туристически център и летища, тъй като самата зона е добре заредена. многото посетители, които получава всяка година.

Виктория Фолс, със своята завладяваща красота, вълнуващи дейности, културни преживявания или просто да се потопите в спокойствието на околностите, е и винаги ще бъде една от най -обичаните и обичани природни забележителности в Южна Африка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *