Направете своя път към по -безопасно и по -удобно пътуване

By | октомври 9, 2021

С настъпването на лятото много от нас ще натоварят семействата си в кола или ще се качат на самолет, за да отидат на забавни дестинации. Въпреки че причините за ваканционните пътувания са приятни, често пътуването до място за отдих означава да останете в стегнато положение за дълги периоди от време. Приготвяте се да се отпуснете, само за да откриете, че изпитвате скованост, мускулни болки и умора.

Симптоми от Благовещение до Сериозно

Често първоначалният стрес при пътуване води до болка в коляното и мускулни спазми. Макар и по -рядко, резултатът може да бъде и тежък под формата на кръвни съсиреци или дълбока венозна тромбоза (ДВТ), понякога наричана „пътническа тромбоза“. Проучване от 2003 г. в Нова Зеландия показва, че хората, които са неподвижни и тези, които летят 4 или повече часа, имат три пъти риска от образуване на съсиреци в крайниците си в сравнение с тези, които не пътуват. ДВТ се появява, когато се образува кръвен съсирек в една от дълбоките вени, най -често срещаната в крака. Развитието на съсиреци понякога води до хоспитализация и може да бъде фатално. Ако съсирек се счупи (като „емболия“), пътува до белите дробове и остава нелекуван, това увеличава риска от нараняване или загуба на живот.

Друго проучване от университета в Лайден в Холандия установи, че един на всеки 4500 пътници развива ДВТ в рамките на 8 седмици от пътуването. Рискът от ДВТ се увеличава с по -голяма продължителност и честота на полета, затлъстяване, генетични предразположения към образуване на кръвни съсиреци и при тези, които получават хормонална терапия или приемат противозачатъчни.

За щастие, прости упражнения и упражнения, които можете да правите по време на пътуване, ще ви помогнат да компенсирате физическите последици от бездействието. Ако вашите ваканционни планове включват пътуване със самолет, ето няколко начина да останете по -удобни – и по -здрави – по време и след полета. Когато звънецът звъни след излитане и вие „не се колебайте да се движите из кабината“, го чувате над високоговорителя, считайте, че съобщението е зелена светлина за включване и изключване. При по -дълги полети се препоръчва да стоите и да се движите на всеки 30 до 45 минути. Дори ходенето към банята ви дава важни възможности да се движите, вместо да стоите в фиксирано положение.

Седем ключови стъпки, които ще ви помогнат да пътувате по -добре по въздуха

• Повдигнете краката си един по един и правете кръгови движения с всеки глезен, като се уверите, че се движите както по посока на часовниковата стрелка, така и обратно. Ако искате да се забавлявате, насочете пръстите си, за да образувате букви, думи и фрази, докосвайки мускулите на глезена!

• Изпънете крака си и поставете каишка за багаж или колан над подметката на обувката си. Докато държите двата края, издърпайте каишката към себе си, като държите крака си изпънат. Това действие разтяга бедрото ви (сухожилието зад коляното и бедрото). Повторете с другия крак.

• Ако сте на опашка, за да използвате измиването, огънете се и докоснете прохода с пръсти възможно най -близо до пръстите си – още едно страхотно разтягане за краката ви.

• Докато сте в тоалетната, поставете двете си ръце на стената и поставете единия крак пред другия толкова далеч, колкото позволява пространството. Изскочете напред. Това движение е ефективно разширение за прасците ви. (Като алтернативен телешки слой: поставете крака си на стена, като държите петата на земята и се наведете напред.)

• Когато ходите на единия крак, огънете противоположното коляно, докато приближите петата си до задните части, и задръжте това положение за 15 секунди. Осигурете равновесие, като седнете на стол или, ако е възможно, на стена. Сменете краката и повторете. Това е отлично разширение за мускулите на бедрото и квадрицепса.

• На седалката, като държите главата си към бедрата, поставете ръцете си от едната страна на главата и наклонете страничната си глава, като преместите ушите си към другото рамо. Задръж тази позиция. Повторете, започвайки от другата страна.

• Също на седалката: вземете дясната си ръка и докоснете лявата задна част на рамото. Вземете лявата ръка и я поставете на дясната шия и я дръпнете. Сменете страните след 15 секунди. Страхотно за вашите трицепси!

Допълнителни съвети за пътуване

Ако има такъв, поставете одеяло или възглавница зад горната част на гръбнака и в извивката на долната част на гръбнака. Това положение позволява на главата ви да седне на облегалката за глава на седалката и да избута раменете ви напред, като същевременно насърчава естествените извивки на шията и кръста, намалявайки вероятността от болка и скованост. Пийте много вода, която лесно се дехидратира в ограничено пространство на голяма надморска височина.

Разтягането по време на полети и по време на дълги състезания с превозни средства помага за увеличаване на енергията, гъвкавостта и обхвата на движение. Разтягането също намалява вероятността от болка, мускулни спазми, риска от ДВТ и умора. Когато пътувате, използвайте току -що описаните прости упражнения, като работите и от двете страни на тялото си. Задръжте всяко разтягане за 15 секунди, повтаряйки цялата серия няколко пъти на час. В края на краищата вашето пътуване е повече от дълги разстояния – то включва пристигане до вашата дестинация и у дома здрави и здрави!

Ако изпитвате скованост и болка в скалпа за повече от ден -два след пътуване, тогава хиропрактичните техники и може би лечебният терапевтичен масаж вероятно могат да помогнат за възстановяване на стегнатите мускули до пълна функция без болка и да ви подготвят за следващия. приключение. Ако почувствате дълбока болка в крака или прасеца, незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *