Намалете разходите си за бизнес пътуване до нула с решения за видеоконферентна връзка

By | януари 5, 2022

Цената на бизнес пътуването е кошмар за много организации. От търговските представители се изисква да пътуват по целия свят за срещи, което в крайна сметка води до повече бизнес за организацията, но регулирането на тези разходи е сериозна грижа за администраторите и финансовите отдели. Това е най-вече защото харченето е необходимост. Но как това може да бъде сведено до минимум? Ами ако вашите представители биха могли да се срещнат с някого по света по всяко време, без да поемат никакви разходи?

Технологията измина дълъг път през последните години и едно от най-успешните й предложения са решенията за видеоконферентна връзка.

Какво е видеоконферентна връзка?

Докато провеждате разговор чрез мобилните си устройства на континенти, без да плащате висока сума, видеоконферентната връзка е технологията, която ви позволява вместо това да провеждате разговор лице в лице. Както всяка друга технология, тя измина дълъг път от началото на своите възможности през 70-те години на 20. Преди това нямаше стандартни протоколи, на които да разчитат видеоконференциите. Това беше изключително скъпа афера. Въпреки това, с идващата облачна технология, ние имаме изключително достъпна мрежа. Оперативната съвместимост на системите за видеоконферентна връзка е практически гарантирана сега, когато стандартите и протоколите са ясно установени. Ето защо много компании сега инвестират в устройства за видеоконферентна връзка и заменят традиционния начин за провеждане на конференции и срещи. Тя позволява на служителите на компанията да се срещат с клиентите си по всяко време, без всъщност да пътуват до тяхното местоположение. Освен това те могат да си сътрудничат помежду си, дори когато не присъстват в организацията.

Какви решения за видеоконферентна връзка са подходящи за вашия бизнес?

Да, това е изключително удобно и позволява на всяка организация да спести големи разходи за пътуване. Но днес на пазара има толкова много доставчици, че това създаде жестока конкуренция между тях. Това е отчасти от полза за клиентите, но също така повдига няколко въпроса:

 • Кое решение ще бъде най-доброто за моя бизнес?

 • По какво се различава видеоконференцията от поддръжката на отдалечен работен плот или уеб срещи?

 • Безопасна ли е видеоконференцията за обсъждане на чувствителна информация?

 • Какви решения за видеоконферентна връзка се предлагат на пазара за различни размери на стаи, включително изпълнителната зала, малката заседателна зала, голямата конферентна зала и аудиторията?

 • Има ли пример, когато мога да използвам видео устройство през Wi-Fi?

 • Мога ли да заменя своя IP телефон с видео крайната точка, но все пак да запазя същото разширение?

 • Нямам бюджет за закупуване на лиценз за многостранната функция, но имам нужда от услугата. Има ли друга опция, която мога да проуча?

 • Мога ли да използвам Skype за бизнес с Telepresence?

 • Мога ли да се обадя на моите продавачи в САЩ и Обединеното кралство на техните мобилни устройства чрез видео устройство?

 • Колко сигурни са видеоконферентните връзки като средство за комуникация?

 • Ако видеоустройството ми се срине, какво да използвам като SLA и резервно копие за моето устройство?

 • Имам проблем със свързването на клонове и заседателни зали в едно видеообаждане. Как може да ми се помогне?

Това са част от въпросите, които си задават клиентите като цяло. Трудно е да се отговори на всеки да обобщи всичко, защото всеки клиент има различна нужда; всички те имат различна архитектура, различни разпределени пространства и различни бюджети. За да предостави идеалното решение, всеки доставчик изисква всички необходими подробности, за да може да анализира и да предложи най-добрите опции.

Видове решения за видеоконферентна връзка

Платка за решение за видео стая

Има широка гама от решения във всички заседателни зали, вариращи от малки (4 души) до големи (18 души). Продукти като Cisco IX Series, TX Series и MX Series ще променят напълно начина, по който провеждате вашите бизнес срещи за срещи лице в лице при НУЛА цена на пътуване. Това решение се предлага с някои от разширените функции като Camera Speaker Track & Track Presenter, HD видео качество, споделяне на екрана и представяне на различни устройства като смартфони, лаптопи и таблети.

Десктоп видео решение

Вече можете да конвертирате работния си плот в интелигентно работно пространство, идеално за видео/аудио разговори, споделяне на екрана и разширение на екрана. С помощта на серията Cisco EX, DX и видеотелефоните можете да се свържете със заседанията в заседателната зала и уеб обажданията с едно натискане на бутон.

Мобилно видео решение

Мобилно видео решение отвори цял нов свят от възможности за компании, които имат отдалечено присъствие, домашни работници и клиенти. Cisco Jabber, WebEx, Cisco CMR и решението Spark напълно промениха начина, по който взаимодействаме с всички.

Освен че се използва за бизнес цели, мобилното решение ще бъде голям успех за вашите образователни и обучителни вертикали. За вас ще бъде толкова лесно, колкото е да се обадите с НУЛА внедряване и да се свържете с множество хора чрез едно обаждане.

Видео стена

Преобразувайте вашата нефункционална тухлена стена във видео стена и споделяйте навременна и точна информация, свързана с нашия бизнес, използвайки HD видео стена.

Облачно решение

Базираните в облак решения за видеоконферентна връзка са на разположение за вас според нуждите на вашата индустрия. С тях можете да създадете свои собствени лични заседателни зали и да каните вашите клиенти и колеги на видеоконференция, без да инвестирате в хардуер.

Време е да спестите от разходите си за бизнес срещи.

Добрият доставчик предлага безплатни съвети на всички свои потребители. Те ще изслушат вашите нужди, ще разберат, анализират и едва тогава ще предложат правилното решение за вашия бизнес сегмент. С правилното решение можете да си сътрудничите с вашите служители, но и с клиентите си навсякъде и по всяко време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *