Най -добрите туристически атракции за разглеждане в Ботсвана

By | октомври 12, 2021

Ботсвана е популярна туристическа дестинация в Африка; Има няколко резервата и паркове за диви животни, които привличат много туристи в страната. Ако сте объркани къде да отидете, това е мястото да посетите Ботсвана. Той предлага истинска дива Африка. Туристическият сектор се развива с много бързи темпове и затова разполага с първокласни хотели с отлични услуги и съоръжения. Медиите могат да видят всякакви диви животни по телевизията, но е много по -добре да се видят прекрасните създания на природата отблизо. По -долу са някои от най -добрите атракции в Ботсвана, които не могат да останат незабелязани.

Известно е, че делтата на Окаванго е най -голямото вътрешно езеро и най -голямата вътрешна делта в света. Той има площ от около 17 000 квадратни километра. Посещенията в делтата ще бъдат прекрасен момент. Ще видите повече от 400 вида птици, включително диви животни като щрауси, африкански рибни орли, катерици, храсти, мангусти и магьосници. Ако сте любител на риболова, ще бъдете насочени към толкова много места и ще ловите риба като котки котки, тилапия и тигрова риба. До района може да се стигне по шосе, а към къмпингите се използват леки самолети Maune. Най -доброто време да се насладите на сафари в Ботсвана е през зимния сезон, когато повечето диви животни напускат делтата през лятото. Известно е, че делтата има около 200 000 големи бозайници, наблюдавани през цялата година. Lechwe Antilope е най -известното животно с население от около 60 000 души. Ако искате да ги сравните с импала, те са малко по -големи и обикалят във водни басейни, защото кожата е водоустойчива. Okavango ще ви позволи да видите застрашеното африканско диво куче.

Ловният резерват Мореми е дом на приблизително 500 вида птици, както и много диви животни като диви кучета, гепарди, леопарди, лъвове, жирафи и биволи. Виждането им в естествената среда ще бъде запомнящо се за цял живот. Предлага се и резервация в Централен Калахари, въпреки че времето е намалено. Мястото е заето от номадски бушмени, които са живели на това място толкова години. Настаняването е доста трудно при тази резервация и много посетители идват на гости. Преживяването си заслужава да бъде посетено.

Chobe, известен със своята голяма популация на слонове, има най -доброто настаняване с най -добрите удобства и услуги, за да поддържа комфорт на клиентите. Луксозни лагери се предлагат и в резервацията Linyanti. Най -добрите места за разглеждане на Еландите са блатото Савути и Линянти. За птиците районът Серондела е място за посещение и разглеждане на много видове птици, като водолюбиви птици, патици, ибиси и лъжици. Националният парк Чобе предлага възможност да видите всички видове диви животни на вашето сафари в Ботсвана. В равнината Linyanti Marsh ще видите страхотен лов, като плячка като лъвове, биволи и плячка като хиена и антилопа. Те имат високи концентрации на хипопотами и крокодили, които можете да видите по поречието на река Линянти. Мястото в блатото Савути е дом на много слонове, които идват да охлаждат топлината, а също и да вземат вода. Други наблюдавани животни включват гепарди, зебри и гну. Водните басейни, които заобикалят Чобе, привличат големи семейства жирафи, за да могат да се насладят на вашето сафари в Ботсвана.

Национален парк Чобе е място за посещение в Ботсвана; ще видите всякакви диви животни, въпреки че трябва да знаете точното време за посещение. Ако се интересувате от наблюдение на птици, най -доброто време да видите повече от 400 вида птици в парка е през дъждовния сезон. Сухият сезон е идеален за откриване на големи популации от слонове, когато те се събират, за да пият вода в околните водни маси. Можете да посетите Ботсвана и да се насладите да наблюдавате годишната миграция на зебрата, включително лъвове и други. Сафарито в Ботсвана ще включва посещение на музея и културния дом Куру; се открояват традиционните танци, културни събития и изложби, които се провеждат през цялата година. Музеят има много древни неща, които ще ви помогнат да получите достатъчно информация за това как хората са живели живота си в древни времена. Местните хора са много гостоприемни и приятелски настроени, така че престоят ви е незабравим. Всъщност това е значителна черта в Ботсвана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *