Медицински туризъм – Най-популярни дестинации

By | януари 3, 2022

Медицинският туризъм се разраства повече от десетилетие. Хората започнаха да избират козметична хирургия в чужбина в търсене на по-добри цени и анонимност. Оттогава тя неизбежно се насочи към сферата на козметиката. Пациенти от много части на света пътуват за ортопедична и кардиохирургия, стоматология, хернии, катаракта и почти планова хирургия.

Една от най-популярните дестинации е Индия. Това, което прави Индия привлекателна туристическа дестинация, е нискотарифното лечение. Смята се, че разходите за лечение в Индия започват от една десета от цената на подобни процедури в Съединените щати или Обединеното кралство. Много лекари са били образовани или практикувани на Запад, така че опитът им е перфектен. В много страни хората трябва да чакат дълго време за операция, така че тези страни са развили връзки с Индия за бързо лечение на своите граждани. Индийското правителство създаде стимули като бърза виза за чуждестранни пациенти. Индия обаче има конкуренти. Тайланд, Филипините, Сингапур – всички имат спонсорирани от правителството програми за медицински туризъм.

Тайланд отдавна е основна атракция за медицинските туристи. В JCAHO (Смесена комисия за акредитация на здравни организации) има все повече болници, а броят на медицинските туристи се увеличава. Повече от милион души ходят там всяка година за козметични процедури, от козметична хирургия до сърдечни процедури.

Филипините също могат да се похвалят с едни от най-добрите специализации, първокласни съоръжения и някои от най-добрите болници, които предлагат топло посрещане. Има и някои от най-добрите спа курорти и туристически дестинации в света.

Сингапур, друг медицински център, ще се превърне в основна дестинация за азиатското здравеопазване. Въпреки че все още няма официални данни, експерти от индустрията изчисляват, че повече от 400 000 чужденци са отишли ​​в Сингапур за медицинска помощ миналата година, поддържайки среден темп на растеж от 20 процента през последните години.

Страните от Латинска Америка предлагат болнични и туристически пакети на населението на САЩ. В Централна Америка нацията предлага пластична хирургия, стоматология и някои хирургични процедури, заедно с ваканции за бягство.

След това са източноевропейските страни, които предлагат най-ниските цени в Европа. Например премахването на катаракта в Полша или Литва би струвало £650 в сравнение с £2350 в Обединеното кралство.

Клиники се създават и на транспортни обекти: едната се намира на международното летище в Мюнхен; Дубай планира да отвори Dubai Healthcare City до края на десетилетието.

Южна Африка, Йордания, Тунис, Турция – всички са навлезли или се опитват да се утвърдят на пазара, а списъкът с държави се разширява всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *