Къде да отседнете като турист в Истанбул?

By | септември 28, 2021

Когато хората пристигат в Истанбул, те имат предвид най -важния въпрос, къде трябва да останат, ако дойдат в Истанбул. Благодарение на общи познания и известност в тези области, Султанахмет и Бейоглу са два от най -популярните сайтове в Истанбул.

Султанахмет и Бейоглу са области, съседни на Истанбул, които са разделени на три части. Тези две области са свързани със Златния рог (Халич), който е долината на реката, която свързва Босфора и района на Мраморно море. Този обект, който е част от историческото пристанище, е едно от най -важните места в Истанбул, служещ като основна отправна точка за фериботи за Босфора или за Азия.

Златният рог (Халич) отличава старите градове на Истанбул, които включват Султанахмет, Фатих и Еминьоню, от съвременните градове Истанбул до Таксим, Бешикташ, Сишли и т.н. или моста Ункапани и моста Галата. Всъщност мостът Галата предлага най -краткия път до двата различни региона Султанахмет и Бейоглу и следователно е от търговско значение. В долната част на гърба ще намерите пръстеновидни седалки с евтини кафенета, които предлагат гледка към лодки за двупосочно пътуване, а най-отгоре ще намерите обичайната линия рибари, заедно с наблюдение на шумната дейност на Златния рог. .

Султанахмет

Що се отнася до Султанахмет, Света София, синята джамия, базиликата на цистерната, двореца Топкапъ, големия базар и т.н. Той осигурява близост до най -важните места за посещение. Всички са на пешеходно разстояние и на това място има много елегантни хотели и квартири. От друга страна, става тъмно и мъртво през нощта, а улиците остават напълно празни, което ви изплашва, ако се приберете от работа късно през нощта.

Бейоглу

Бейоглу също има някои забележителни места, но не на брой като Султанахмет. Това място има дворец Долмабахче, район Галата, Истиклял Кадеси и др. Този район е пълен с приятелски квартали и много ресторанти и има млади хора от работническата класа. Това място не само живее нощния живот, но го живее. Всъщност Бейоглу е отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. В тази област хотелите са уплашени, а настаняването е в изобилие. Ако човек предпочита спокойствието, тази среда не е такава.

Това са двете области, в които се предлагат добри стоки в Истанбул и можете да мислите да сте там, ако отидете там, за да отидете на работа. Освен това има малко местна поддръжка, ако трябва да търсите имоти в Истанбул.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *