Колко бързо се разпространяват вашите данни в Интернет?

By | септември 19, 2021

Скоростта на светлината е приблизително 300 000 километра в секунда. Знаете, че електроните, които дават използването на електричество, също пътуват много близо до тази скорост. Информацията, която се разпространява в интернет, също се движи близо до тази скорост. Информацията или модулираните електрони пътуват някъде около 60% от скоростта на светлината в повечето проводници.

WiFi сигналите, които пътуват главно по въздуха, пътуват много по -близо до скоростта на светлината, отколкото електроните, движещи се през медната жица. Тези сигнали могат да се движат с максималната скорост на светлината, записана във вакуум, която е приблизително 185 000 мили в секунда.

Някои изчисления показват, че електроните могат да преминават през проводник със 90% от скоростта на светлината. Представете си колко бързо тези частици могат да пътуват във вакуум. За да получите най -бързото пътуване, трябва да приложите много повече енергия. Това е така, защото електронът става много по -тежък, когато достигне скоростта на светлината. Въпреки това светлината се движи с 186 000 мили в секунда в космоса. Космическото пространство се счита за вакуум. Така че може би светлинните вълни се забавят от триенето. Вашите слънчеви очила могат да блокират вълните от UV светлина. Всъщност много учени смятат, че са необходими определени видове радиация милиони години, за да избягат от центъра на Слънцето след милиони ядрени реакции.

Скоростта, с която се движи, силно зависи от движещата се среда. Помислете, че има материали, през които светлината не може да премине. Светлината никога не може да премине през олово или различни видове метал. Частици светлина или вълни, опитайте се да проникнат в тези материали. Те обаче само докосват външната повърхност и се превръщат в кинетична енергия. Това означава, че те загряват повърхността на тези материали и се разсейват във всичко. Може би те се превръщат в потенциална енергия. Законите на термодинамиката показват това. Първият закон на термодинамиката е известен като закон за запазване. Този закон казва, че енергията не може да се създава или унищожава в затворена или изолирана система. Вторият закон на термодинамиката поставя интересен обрат на първия закон. Вторият закон казва, че ентропията на всяка изолирана или изолирана система винаги се увеличава.

Скоростта на светлината се измерва на 186 000 мили в секунда. Разстоянието, което информацията изминава през Интернет, е хиляди мили в секунда. Всъщност времето, необходимо за получаване на информацията, е в един момент. Разбира се, има много устройства, които забавят процеса, като например рутери и различни видове комутатори. Процесът, който забавя този метод на информационно пътуване, е начинът, по който хората вземат решения и са в състояние да вмъкнат идеите си в Интернет. Човешките идеи могат да направят интернет добър начин за промяна на света. Интернет обаче може да бъде и метод, който предава лоши идеи.

С Най-Добри Пожелания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *