Как да закупите туристическа застраховка, ако имате съществуващи медицински състояния?

By | октомври 7, 2021

Тъй като хората се опитват да бюджетират парите си, когато пътуват, те са склонни да не купуват застраховка за пътуване. Това е допълнителна цена, която понякога пътниците дори не могат да си позволят. Съществува обаче различен случай, ако имате медицинска ситуация.

Ако сте болни, важно е да закупите туристическа застраховка с предварително съществуващи медицински състояния за вашата безопасност по време на пътуване. Тези съществуващи медицински състояния включват астма, рак, ХОББ, депресия, диабет, високо кръвно налягане, висок холестерол, сънна апнея и други хронични заболявания. Дори бременности, които са декларирани преди да купите застраховка, се приемат като вече съществуващо медицинско състояние.

Какво е значението на туристическата застраховка?

Лесно е да си помислите, че ситуацията ви няма да бъде пречка за пътуванията ви. Но няколко фактора могат да ви накарат да потърсите спешна медицинска помощ в средата на пътуването си и това е нещо, което искате да избегнете харченето. Понякога, независимо дали ви харесва или не, може да се наложи да отидете в болница за необходимите прегледи или лекарства, а цената може да ви причини цяло състояние.

Но туристическата застраховка може да ви помогне да покриете медицинските разходи, които сте направили по време на пътуването си. Въпреки че може да ви отнеме известно време, за да намерите правилната застрахователна полица, ще си заслужава, особено когато ситуацията ви се появи изведнъж.

Как да бъдете покрити от застраховка за пътуване при съществуващи медицински състояния?

За щастие много застрахователни доставчици предлагат покритие за съществуващи условия, така че е лесно да се намери. За да бъдете обхванати, първо трябва да разгледате списъка с медицински състояния, които избраният от вас доставчик приема. Ако имате късмет, избраното от вас покритие може вече да включва съществуващото ви положение и няма да се налага да плащате допълнителни данъци. Така че, не забравяйте да прочетете застрахователната полица.

Ако е възможно, отидете при застрахователни компании, които са известни с полиците си за туристически застраховки за съществуващи условия. Може да е по -скъпо, но е по -добре да ги обмислите. Те може да имат политики, които най -добре отговарят на вашето състояние и местата, които искате да посетите. Ако сте в Канада или Япония, не се изненадвайте да плащате за по -скъпа застраховка за пътуване.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да отговорите на първоначалните въпроси относно съществуващото ви медицинско състояние. Това е изискване, така че най -добре се спазва. Понякога ще бъдете помолени да се обадите на телефон за помощ, за да отговорите задълбочено на вашето здраве. Това е досаден процес, но трябва да се направи, за да се гарантира, че вашият доставчик на застраховки може да оцени вашите нужди и да ви предложи по -добри условия и покритие за вашата ситуация.

Ако вашата медицинска ситуация не е включена в списъка, можете да изберете полица с по -високи премии или да отидете при друг застраховател, който предлага по -добра и по -достъпна сделка.

В за вкъщи

За пътуващите с вече съществуващи медицински състояния трябва да се огледате, преди да вземете окончателното решение. Отидете при няколко доставчици на застраховки, след това изберете компанията, която предлага най -добрите полици и покритие за вашето здраве и, разбира се, вашия баланс. Ако имате затруднения при вземането на решение, можете да се консултирате с благотворителни организации или сдружения, които лекуват вашето заболяване, и да разберете кои застрахователни компании ги препоръчват.

Не е нужно да решавате веднага. Има няколко избора, които трябва да обмислите, така че отделете малко време, за да направите своето проучване. След като намерите правилния, избягвайте да харчите толкова много за скъпи медицински разходи, ако нещата се объркат по време на вашето пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *