Как да бъдеш екотурист

By | октомври 13, 2021

По -труден ли е екотуризмът в сравнение с други видове туризъм? Екотуризмът е ОТНОШЕНИЕТО, което внасяме в туризма. Следвайте тези лесни стъпки и можете да помогнете на вашето портфолио, осведоменост и среда.

1. Изберете директни полети до вашата дестинация. Това спестява време и ви кара да се чувствате по -малко уморени!

2. Веднъж там, вие предпочитате споделен транспорт. Това може да включва споделени коли под наем, таксита, местни автобуси, метро. Сигурна стратегия е да спестите добри 20-30% от дневния си бюджет за пътуване. Може да отнеме повече време, за да стигнете до места, но това спокойно отношение наистина ви спестява.

3. Хотелите в хотела са склонни да предизвикат нагласа за харчене за хората. Отнасяйте се към хотела като към вашия дом. Когато изключите климатика, имате ли нужда от всички тези светлини в слънчев ден? Плащането за ол инклузив стаи не означава злоупотреба. Какво ще кажете за всички тези безплатни брошури? Върнете ги на първоначалното им място, не ги изхвърляйте.

4. Ще купувате сувенири, храна и всичко, което се предлага за туристическия пазар. Мислете практично. Имате ли нужда от толкова много найлонови торбички? Донесете здрав плат или найлонови торбички в супермаркета си. Ще помогнете на планетата, местните търговци и новопридобитите съкровища да се маскират в обикновена храна. С две дръжки можете да споделите въстанието или да го делегирате на децата си.

5. Отправете се да посетите региони, атракции или дейности, насочени към опазване на природата и нейното местно население. Приемете себе си и научете децата да уважават дома на другите. Боклукът може да засегне местното население. Препоръчвам да гледате известния филм: „И боговете са луди“ …

Екотуризмът може да се обобщи с три думи: Споделете и се грижете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *