Какъв тип виза е необходима за Индия?

By | ноември 4, 2021

Туристите, пребиваващи в Индия за по-малко от 72 часа, могат да получат транзитна виза (резервацията на самолет за приключението трябва да бъде доказана, докато се подава заявлението), като цяло индийската туристическа виза е от съществено значение.

Продължителността на туристическата виза ще зависи от вашата националност.

Родените от Съединените щати, Канада и Япония имат 10-годишна туристическа виза. Освен това петгодишните туристически визи постепенно стават достъпни за хората в повечето държави, където има офиси за биометрична регистрация. Нещо друго, туристическите визи обикновено се издават за три или половина години или година. Визите обикновено са визи от различни раздели.

Моля, имайте предвид, че визата е валидна от датата на издаване, НЕ от датата на кацане в Индия.

Освен това, без значение колко дълга е вашата виза, не можете да бъдете в Индия повече от половин година (180 дни) в края.

Освен това някои туристически визи продължават три месеца. Трябва също да се отбележи, че въпреки че скорошна дупка е свързана с скорошни посещения в Индия, тя е евакуирана за коренното население от общите нации.

Различните типове визи, достъпни за гостите в Индия, включват бизнес визи, работни визи, визи за стипендии, визи за научни изследвания, студентски визи, визи за журналисти и визи за филми.

Цената на индийската туристическа виза:

Цената на индийска туристическа виза варира от нация до нация в зависимост от междуправителствения план за игра. Най-новите ставки са достоверни към 1 юли 2018 г. Цената за индианците е 160 долара за пет или 10 години. Това е страхотна оценка, като се има предвид, че 60-дневната електронна виза струва 100 долара. Манипулацията е допълнителна и струва $19,90. Има и други непредвидени разходи, като например разход за биометрично записване, въпреки че те не са много високи.

Няколко нации, като Япония и Монголия, имат специални споразумения с Индия, които позволяват на местните жители да плащат напълно по-малко за виза. Родените в Афганистан, Аржентина, Бангладеш, Корейската народнодемократична република, Ямайка, Малдивите, Мавриций, Монголия, Сейшелите (за три месеца), Южна Африка и Уругвай не трябва да плащат за визи.

Как и къде да кандидатствате за индийска виза:

Процесът на кандидатстване за виза в Индия е насочен към частни организации, които управляват много нации. Трябва да подадете заявлението си до голяма институция във вашата страна, НЕ до индийското посолство или консулство.

Докато кандидатствате за индийска виза, трябва да попълните онлайн структура за кандидатстване. Вижте съветите и инструкциите за попълване на формуляра за кандидатстване за виза за Индия. След това ще трябва да отпечатате структурата на заявлението и физически да го изпратите на фокуса за подготовка, или по пощата, или лично. Вашият документ за самоличност и виза ще бъдат възстановени, ако решите да не го вдигнете.

Заедно с вашата заявка и такса, един Индийска туристическа виза ще трябва да представите международната си лична карта, която е валидна най-малко една година и има два чисти листа, предполагаема непрекъсната идентификационна снимка (при промяна на нуждите, текущата предпоставка е снимка с размери 2 инча x 2 квадрата). инча) и нюансите на вашия график. Ще се изискват също копия на самолетни билети и потвърждение на частното местоположение.

Структурата на вашето заявление за виза може да е референтно място в Индия, но тази област най-вече не е важна за получаване на туристическа виза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *