Какво туристическите агенти трябва да имат предвид, когато избират партньор на DMC

By | октомври 17, 2021

DMC (Destination Management Company) предоставя обширни познания за местната дестинация и работи като разширение на вашата туристическа агенция. Следвайки работните си задължения, всеки DMC има за задача да предлага логистични услуги на местоназначението си, вариращи от възможности за срещи и поздрави, трансфери, хотелско настаняване, тематични събития, конферентни зали, множество възможности за хранене и др. нива.

В крайна сметка никой освен DMC не може да предостави най -добрите преференциални цени за туристически услуги. Професионален DMC се актуализира с най -новото образование, стандарти и практики в индустрията на DMC. Поддържането и внедряването на върхови постижения и етични практики е това, което е от съществено значение за оцеляването в този сегмент на конкурентния туризъм. В допълнение към нематериалните квалификации, трябва да бъдат избрани следните коефициенти, преди да се класифицира някой като надежден DMC.

Съответен опит

От съществено значение е вашият DMC да се справи ефективно със създаването на маршрути, които служат като ключов компонент за това да останете организирани и да го направите привлекателен за туристите за първи път. Проверете вашия DMC, ако са продали обиколки и подобни дейности, които търсите. Също така се съсредоточете върху вашите силни страни в маркетинга и услугите, за да знаете как да планирате своите планове за турне. Не би било разумно да си партнирате с DMC, който не е сигурен в търсенето от клиентската си база. За DMC познанията в индустрията са наложителни за планиране на събития, пътувания и срещи.

Финансова стабилност

Бизнесът в чужбина трябва да се прави с голямо внимание и предпазливост. Понякога снизходителното отношение на международните клиенти може да бъде изтрито чрез дискусии дали те имат история на работа с подобни туроператори или какви са техните финансови ресурси и доверие.

Солидни партньорства

Силните и дългогодишни партньорства с клиенти и туристически агенции по продажбите правят почивката по-плавна за туристите. Това е още по-важно за задграничните партньори, за да осигурят висококачествена услуга от край до край.

Контакти

Една от основните отговорности на компанията за управление на дестинации е да изпълнява туристическите планове и затова те трябва да бъдат добре свързани, за да отговорят на очакванията на вашите клиенти и да ги накарат да повторят бизнеса. Ето защо е важно да се знае колко и с какви видове местни доставчици на услуги са свързани, било то хотели, наземни транспортни компании, бизнес доставчици или дори правителствени агенции.

Адаптирани ресурси

Очаква се компания за управление на дестинации да управлява всички аспекти на социалния календар на клиента. За да извлечете максимума от вашия DMC, не забравяйте да проверите какво конкретно DMC специализира в предвидената гама от услуги.

Проверете дали съм целеви продавач

Местните знания и умения са основните точки за продажба на всеки DMC. Това, което прави един DMC по -добър от другия, е как той обяснява местните си компетенции в туристическите стратегии. Добрият DMC трябва да може да създаде търсене за своята дестинация, което да се занимава с иновативни дейности.

Кога и как да използвате DMC?

DMC са особено полезни в случай на MICE пътувания. Докато организирате такива пътувания на непознато място, особено в чужбина, DMC е нещо, което не можете да приемете за даденост. Те са най -добрите за организиране на конференции, конвенции, изложби, събития и др. С надеждни източници на местни доставчици и договарящи се бюджети.

Представете си, че вие ​​и вашият екип се опитвате да се справите с неочаквана грешка, като организирате напълно странно място с валута, език, персонализирани бариери. За да избегнете това кошмарно състояние, се доверете на DMC. Грижа за управление на събития, промоционален персонал, сигурност и др. Той е много по -ефективен по отношение на транспорта и настаняването, отколкото DMC, отколкото за чуждестранен туристически агент.

Познавателните пътувания (накратко FAM) са чудесен начин да се запознаете с туроператорите, DMO и туристическите агенти. Специализирани в проектирането и изпълнението на корпоративни програми, туристическите услуги на DMC варират от хоби до бизнес приложения, както онлайн, така и лично.

Стратегическият маркетинг на държава във всяка чужда държава не може да бъде развит по никакъв начин до стандарта на майсторски умения като този на DMC. Работейки с индустриални и правителствени контакти, DMC могат да предложат инструменти за малки и средни предприятия. Крайната цена на туристическия пакет с компоненти с добавена стойност винаги би била по-ниска в сравнение с тази на баланса на туристическия агент.

Насочете се към маркетингови организации на Общността

Туристическите услуги за CDMO обикновено предлагат услуги като специфични дестинационни пакети, търсачки за хотели, събития и списъци с фестивали и друга информация с потенциални интереси на посетителите. Понякога подобни услуги се предлагат от местната търговска камара или от службата за икономическо развитие при липса на CDMO.

Множество персонализирани и целеви системи за резервации се използват от CDMO, за да работят добре на стратегически места и събития. Специфични за сектора асоциации, приемащи организации за човешки ресурси, офиси за икономическо развитие и градоустройство и туристически консултанти помагат за осъществяването на бизнеса във формат между предприятията. Мениджърите на бизнес пътувания на DMC са наясно с тесните и бюджетни пътувания и всички пакети са направени, като се има предвид ценовата чувствителност.

Някои интелигентни съвети

 • Опитайте се да поддържате връзки с поне три потенциални DMC, така че да можете да сравнявате котировки за всяка конкретна услуга и да получите най -добрата цена за услугата.

 • Получете пълната разбивка на комисиони, фиксирана цена и такси, затова някои DMC прилагат такса за управление на събития, която може да се промени в зависимост от персонализираните разходи.

 • Бъдете информирани за най -добрите местни практики като хранене или други общи действия, последвани от хората

 • Установете линии за отчитане и получете подробно отчитане на възможностите за непредвидени ситуации за всички закъснения при пътуване.

Преди да се свържете с DMC, проверете следните точки:

 • Демографска информация, включително вашето регистрирано име и адрес

 • Правна структура на дружеството

 • Начална дата на дейността

 • Нека бъдат членове на съответните туристически офиси

 • Бизнес лицензи, както се изисква от закона

 • Истинският застрахователен сертификат

 • Ако е възможно, опитайте да получите някои справки

Долен ред

Не би било погрешно да се каже, че ангелът пазител на задграничен туристически агент е компания за управление на дестинации. Мениджърът на местоназначението трябва да познава качеството на доставчиците на услуги и да е наясно с договорните преговори.

Пътуващите професионалисти, пряко или косвено, имат уникален девиз – да осигурят възможно най -доброто преживяване на пътешественика. Да не популяризирате собствената си агенция, да не защитавате длъжността, да не предотвратявате ценното време – но туристическите агенти и DMC трябва да работят ръка за ръка и да инвестират време и усилия в удовлетворението на клиентите, иновацията е с оптимална производителност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *