Какви са туристическите атракции в Италия?

By | септември 19, 2021

Италия е дом на артефакти, храна и вкусни вина от цял ​​свят. Туристическите атракции на Италия са концентрирани главно сред трите й основни града – Рим, Флоренция и Венеция. Рим е пълен с великолепни дворци, велики романтични руини, хилядолетни църкви и базилики, буйни паметници и богато украсени статуи. Флоренция, столицата на тосканския регион на Италия, е родното място на италианския Ренесанс. На приземния етаж има красиви площади, елегантни дворци и прекрасни вили. Венеция е като преди почти шестстотин години. Със зашеметяваща архитектура, канали и мистериозни пътеки, Венеция е един от най -очарователните градове в света.

Ватикана
Ватиканският град, известен още като Светия престол, е независима държава, разположена в центъра на Рим. Тук можете да намерите някои от най -известните туристически атракции в Италия, като католическата църква, Ватиканския музей, базиликата Свети Петър и Сикстинския таван на Микеланджело.

Мода и стил в Милано
Милано е център на световноизвестен дизайн на мебели и облекло. Разгледайте магазините quadrilatero della moda, около и около Via Montenapoleone, и бъдете в крак с най -новите тенденции в света на модата.

Базиликата Свети Марко във Венеция, Палацо Дукале и Гранд канала
Във Венеция вижте Базиликата Свети Марко, може би най -красивата църква в Западна Византия. Базиликата „Свети Марко“ се намира в източния край на площад „Свети Марко“, а до нея е готическият Палацо Дукале във Венеция (Дворецът на дожите), великолепен дворец, построен във венециански готически стил, едно от най -известните места в града на Венеция. Накрая вземете кабинковия лифт или водния автобус и завършете посещението си във Венеция по Венецианския Гранд канал.

Древен Рим
Римският форум и Колизеумът са забележителни руини на древен Рим и са две от най -известните туристически атракции в Италия. Вижте музеите и вижте великолепната колекция от древноримско изкуство и не забравяйте да се отбиете до Кампидолио с площад, проектиран от Микеланджело. До великолепната площад Микеланджело Piazza del Campidoglio са Palazzo dei Conservatori и Palazzo Nuovo. Капитолийският музей е дом на своите прекрасни колекции от картини и скулптури.

Галерия Уфици, Флоренция
Галерия Уфици е една от най -известните и най -стари от ренесансовите изкуства във Флоренция, Италия. Този музей съдържа шедьоври на Леонардо, Рафаел, Микеланджело, Ботичели, Караваджо и десетки други запалки.
Дуомо, Флоренция

Масивният купол на катедралата Санта Мария дел Фиоре във Флоренция, разположен на площад Дуомо, е един от най -големите инженерни подвизи в света. Баптистерията и катедралата Джото са част от обекта на ЮНЕСКО за световно наследство

Кампо дел Кампо, Сиена.
Сиена е класически средновековен град на хълм в Тоскана и сърцето му е Пиаца дел Кампо, считана за един от най -големите площади в един европейски град. Пиаца дел Кампо е известен по целия свят със своята архитектурна цялост и красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *