Йоханесбург като туристическа дестинация от световна класа

By | октомври 14, 2021

Йоханесбург често се пренебрегва като туристическа дестинация в Южна Африка, като Кейптаун и Национален парк Крюгер традиционно са предпочитана дестинация за посетителите на страната. Част от причината за това изглежда е, че Йоханесбург не се продава достатъчно като туристическа атракция, въпреки че има няколко места, които си заслужават и са исторически значими.

Йоханесбург има най -голямото население от всеки град в Африка и има колоритно минало, както и вълнуващо настояще.

Йоханесбург е бил затвор от Стария Форт, в който са били настанени много политически затворници по време на апартейда, Нелсън Мандела, Махатма Ганди, Алберт Лутули и Робърт Собукви. Днес посетителите могат да посетят затвора на старата крепост, който е запазен като туристическа атракция. Мястото се нарича Конституционен хълм и е кръстено на Конституционния съд, който споделя собственост със старата крепост.

Друга атракция е да посетите зоопарка в Йоханесбург. Повече от 2050 животни живеят там и едно от единствените предложения са нощните сафарита, които позволяват на посетителите да изследват зоопарка на лунна светлина и да видят много от нощните животни в зоопарка.

Йоханесбург също има оживен нощен живот и изобилие от културни и музикални забавления. Градът празнува своя ежегоден джаз фестивал „Джаз на езерото“, който се провежда в началото на септември и включва много известни местни и международни джаз изпълнители.

Друго полезно занимание за туристите е да посетят Совето, оживена столична община в покрайнините на Йоханесбург. Совето е от голямо значение в историята на Южна Африка и има няколко исторически значими обекта.

На 16 юни 1976 г. в Соуетон избухнаха буйни бунтове, когато деца от африканските училища взеха участие в борбата срещу апартейда, протестирайки, че правителството трябва да учи африкански вместо родните им езици. В сблъсъците бяха убити много деца, като най-известният беше 12-годишният Хектор Питърсън, който беше застрелян от полицията на апартейда. Днес Музеят на Хектор Петерсън в Совето е посветен на паметта на Хектор Питърсън и други деца, убити при безредиците в Соуето.

В допълнение към музея на Хектор Питърсън, секторът предлага на посетителите възможността да посетят старата къща на Нелсън Мандела и да ядат традиционна храна и да пият традиционна бира в различни ресторанти, ръководени от местни хора. За малки и големи в сърцето, Соуето прави скока между скалите между охладителните кули по света. Скачането с рапел и скачането с рап се предлагат и в Soweto Towers.

Йоханесбург може да предложи много като туристическа дестинация и определено трябва да бъде в маршрута на всеки посетител на Южна Африка поради многото атрактивни, вълнуващи и интересни предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *