Изглед от птичи поглед на туристическа агенция

By | октомври 14, 2021

Туристическите агенции са претъпкани и претъпкани. Брошурите се появяваха постоянно по пощата и за всеки агент трябва да има на разположение голямо количество оборудване. Психолозите са провели проучвания, които показват, че околната среда оказва голямо влияние върху индивидуалните резултати и следователно върху производителността. По време на моето посещение в туристически агенции в продължение на няколко години, аз идентифицирах някои принципи, които могат да направят проектирането на продуктивна туристическа агенция по -просто и по -директно.

Споделяне на пространство

На първо място, важно е да се разпредели подходящо място за всеки член на персонала. Като цяло подходящо съотношение изглежда е 100 – 150 квадратни фута на служител. Можете да имате офис от 400 квадратни фута за вас и конферентна зала, която заема още 200 квадратни метра. В противен случай докладът трябва да се задържи.

Когато обмисляте оформлението си, групирайте специалитети заедно – например бизнес, ваканция или групово пътуване. Физическото пространство трябва да бъде предназначено за празнични продажби. По подобен начин следва да се създаде отделно пространство за търговски продажби. Специфичните нужди на тези два домена ще бъдат обсъдени по -късно.

Имайте предвид, че ваканционните агенти се занимават с обществеността и трябва да се съгласят с публичното влизане. Търговските агенти не се занимават с обществеността и могат да бъдат разположени в задната стая. Производството на билети и физическият процес на премахване на билети трябва да бъдат разположени в близост до изход, за да се намали трафика от хората, доставящи през офиса. Препоръчително е основният ви компютър да е в отделна стая.

Дизайн на отдел „Празници“

Първо, трябва да решите с каква дейност се занимавате. Ако продавате билети от точка до точка, идеалната настройка е гише за широката публика да се приближи, да получи билетите си и да си тръгне. Те са обезкуражени от постоянството, но могат да бъдат обслужвани ефективно – както авиокомпаниите са открили отдавна.

Ако обаче се занимавате с предоставяне на съвети на почиващите, тогава би било подходящо по -благоприятно пространство за дискусия, като например малки конферентни маси с агент на всяка маса. Библиотеката на всяка конферентна маса трябва да съдържа ресурсен материал. Препоръчваме да не поставяте никакъв вид автоматизация на резервации върху тези таблици. Масите трябва да са отворени, просторни и привлекателни. Агентите трябва да бъдат дисциплинирани, за да поддържат пространството претрупано и без купчини хартия. Системата за резервации за търговски агенти в този тип оформление трябва да бъде разположена на компютърна работна станция в задната част на стаята. Тук важи същата дисциплина по отношение на подредената поддръжка на станцията.

Ваканционни агенции по света експериментират с видео предавания на дестинации. Такова съоръжение, ако можете да си го позволите, е изключително привлекателно и привлекателно за широката публика. Малка стая с удобни столове и видео дисплей може да се удвои като чакалня. Отново ключът е да поддържате пространството възможно най -подредено, привлекателно и просторно в рамките на вашата структура.

Едно от най -големите препятствия в атрактивния ваканционен офис е разпространението на брошури, които са струпани на пода, опаковани под бюра и капещи от стелажи по стената. Ако ще съхранявате брошури в офиса си, е изключително важно да създадете официална библиотека. На някой трябва да бъде възложено задължението да поддържа тази база данни. Донякъде малко може да се направи, за да се направи голям брой брошури привлекателни. Затова препоръчваме брошурите да се съхраняват в архиви, за да не са достъпни за широката публика. Тези листове с брошури трябва да се поддържат, като остарелите брошури се рисуват на редовен цикъл. Ясно е, че за да бъдат възможни тези файлове, трябва да е налице подредена система за индексиране, така че агентите да знаят къде да намерят брошура за определена дестинация.

Панел за електронна поща във ваканционен офис добавя степен на светлина, цвят и интерес към гостуващия клиент. Форумът за съобщения може да показва специални цени, пакети и дестинации.

Концепция на търговския отдел

Търговските туристически агенти функционират основно като купувачи. Изискванията им за пространство са много по -малки от тези на ваканционен агент. Има нужда от по -координирана дейност в търговски резервационен център и следователно надзорният орган трябва да бъде разположен в центъра, с ясна видимост за всички зони в резервационния център. В идеалния случай, за да се подобри видимостта, тази зона трябва да се повдигне от пода с шест до осем инча на платформа. Препоръчваме стъклен корпус, изграден около платформата на надзорника, за да се осигури поверителност, без да се губи видимост.

Тъй като агентите често имат по -малко работно пространство, търговската зона се нуждае от объркващ звук, за да поддържа нивото на шума под прага на разсейване. Препоръчваме мебели от релси за търговски агенти, които осигуряват 14-инчов панел от плат, обграждащ всяко работно място.

Raceway е вид мебели, разработени за работни зони с висока плътност, които включват „бягане“ или канал за всички кабели и проводници за всяка работна станция. Работи особено добре за компютърни работни станции. Обикновено се предлага и с „панели за поверителност“ на звуковата преграда около всяка работна станция.

Панелите за електронни съобщения също имат приложения в търговския отдел, служещи като превозни средства за предаване на важни съобщения в последната минута, като например смяна на тарифите или дори откази на авиокомпании или големи извънредни ситуации. Те могат да се използват и за повишаване на производителността, като се следва близостта на агентите до целевата цел на продажбите.

Компютърна зала

Много от автоматизираните счетоводни системи, достъпни за туристическите агенции, работят на мини-компютри, които изискват контролирана среда. ADS и ABS попадат в тази категория. Тези компютри трябва да бъдат поставени в малка стая с подова настилка. В тази стая не трябва да има работни станции. В тази стая не трябва да се съхраняват оборудване или консумативи. В идеалния случай в тази стая не трябва да се намира принтер. Принтерите за билети произвеждат прах. Офисните консумативи събират праха. Прахът и статичното електричество са враговете на мини-компютър.

Всеки път, когато някой мине пред компютър, възниква потенциал за статично разреждане. Статичното разреждане може да причини срив на главата, като изключи компютъра от работа, докато не бъде изпратен ремонтник. Сривовете на главата са изключително скъпи по отношение на престой и потенциално опасни по отношение на загуба на данни.

Не забравяйте, че вашите цели при планирането на вашата структура са:

• Осигурете достатъчно място за вашия персонал,

• Отговаря на специфичните изисквания за пространство за всяка специална област, и

• Създава безпрепятствена атмосфера, благоприятстваща по -голяма ефективност и привлекателност на агента.

Добре обмислен и добре проектиран офис може да увеличи вашия професионален имидж, да намали разходите ви и да увеличи производителността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *