За електронното разрешение за пътуване (ETA)

By | октомври 3, 2021

eTA е съкращение от Електронно разрешение за пътуване, което е изискване за влизане за чужденци, които са освободени от визи, но искат да летят до Канада. По принцип eTA е свързана с вашия паспорт по електронен път. Срокът му на валидност е до 5 години. След като паспортът изтече, визата също ще изтече. Научете повече за eTA.

Ако имате валидна eTA, можете да отидете в Канада, когато пожелаете за кратък период, който може да продължи до 6 месеца. Пътуването до Канада обаче не изисква eTA.

Важно е да имате предвид, че наличието на eTA не означава, че ще влезете в Канада. По време на пристигането си ще бъдете помолени да покажете паспорта си и някои други документи, като например Зелената карта на САЩ.

Какъв тип пътници кандидатстват за eTA за пътуване до Канада?

Има много видове пътници, които се нуждаят от eTA, за да отидат в Канада. Обсъждаме ги един по един, за да имате по -добро разбиране.

Чужденци, освободени от виза: Тези хора трябва да получат eTA, за да летят до Канада. Те обаче не се нуждаят от тях, ако пътуват с круизен кораб, лодка, влак, автобус или кола.

Постоянни жители на САЩ: Те също се нуждаят от тях, ако летят за Канада. Те също така ще трябва да покажат валидния си паспорт и Зелена карта.

Гражданите на определени конкретни държави имат право да подават заявленията си за този документ, а не за обикновена виза. Те обаче се нуждаят от виза за посетители само ако искат да използват други средства като круизен кораб, лодка, влак или автобус.

Пътуващите, които по някаква причина не могат да кандидатстват за електронно разрешение за пътуване, могат да имат други документи, като валиден канадски паспорт или валиден паспорт на САЩ.

Пътуващите, които не са длъжни да отговарят на изискванията за eTA, може да имат подходящ документ за самоличност като валиден американски паспорт.

Как можете да кандидатствате за eTA?

Разберете как можете да кандидатствате за електронно разрешение за пътуване, ако искате да пътувате до Канада по въздух.

На първо място, трябва само да отидете на официалния уебсайт на правителството на Канада, за да подадете заявлението си.

Искането на електронно разрешение за пътуване е процес, който ще отнеме не повече от няколко минути. Ако обаче бъдете помолени да подадете други документи, процесът може да изисква много повече.

За да попълните формуляра, уверете се, че имате подготвени необходимите документи, като имейл адрес, кредитни / дебитни карти и паспорт. Уверете се, че не оставяте грешки при завършване на модула. Например номерът на паспорта ви трябва да е точен.

След като вашата eTA бъде одобрена, тя ще бъде свързана с валидния ви паспорт. На гишето за регистрация ще трябва да представите този паспорт.

И така, това бяха някои основни данни и насоки, които трябва да следвате, ако искате да кандидатствате за Електронно разрешение за пътуване, за да пътувате в Канада. Уверете се, че не правите грешки, докато попълвате модула, или няма да можете да се качите на полета. Надявам се това да помогне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *