Защо претендирате застраховка за пътуване?

By | октомври 3, 2021

Целта на застраховката за пътуване е да се гарантира, че ще се отървете от всякакви неприятни събития или извънредни ситуации, настъпили преди или по време на вашето пътуване. Ако нещо се обърка по време на празниците и искате да получите искове за застраховка при пътуване, идеално е да имате гладък и ясен процес. Искате да избегнете ненужни караници и възможността да бъдете отхвърлени вашите претенции.

Ще бъде добре, ако можем лесно да получим застрахователни искове, но това не винаги е така. Не всички искове се компенсират, дори ако застрахователните компании харчат стотици милиони долари годишно, за да плащат за застрахователни искове. Само в Обединеното кралство застрахователните компании плащат 345 милиона паунда всяка година за изплащане на искове от своите клиенти. Но защо исковете за пътуване се отказват? Ето най -честите причини, които всеки трябва да знае.

Неадекватни подкрепящи документи

Нека започнем с най -типичната причина, поради която застрахователните искове се отказват – имате непълни подкрепящи документи. Когато предявявате иск, трябва да представите или да предоставите съществени доказателства в подкрепа на събитията, които са ви причинили дистрес по време на вашето пътуване. Тези тестове могат да включват информация за забавяне на превозвача, полицейски доклади за инциденти или незаконни действия, медицински сертификати или разписки за покупки.

Ненаблюдавани статии

Ненаблюдаваните артикули са неща, които сте загубили или оставили на дестинацията си, включително мобилни телефони, лаптопи, фотоапарати, чанти, часовници и портфейли. Освен ако вещите не са заключени сигурно в колата или сигурно, не можете да предявявате застрахователни искове за неща, които сте загубили случайно или по невнимание. Доставчиците на застраховки имат полици по този въпрос, затова се уверете, че ги познавате. И за да не бъдете отхвърлени, винаги се грижете или се грижете за нещата си, когато сте на почивка.

Събития преди закупуване на туристическа застраховка

Разбира се, събитията, които се случват преди да купите вашата застраховка за пътуване, не са включени в покритието. Опитите за предявяване на претенции за такива ситуации не само ще доведат до отхвърляне, но също така се считат за измамнически действия и може да бъдете държани отговорни за това. Идеалното време за закупуване на застраховка за пътуване е веднага след като сте резервирали пътуването си. Ще бъде полезно за бъдеща ситуация.

Без съвет Пътуване

Ако нарушите съветите за пътуване, издадени от Световната здравна организация (СЗО), вашият доставчик на застраховки няма да ви възстанови исковете. Ако пътувате до място, на което СЗО е посъветвала всички да не посещават, това става ваше решение и вие ще носите отговорност за него. За да сте сигурни, че пътувате, винаги проверявайте най -новите съвети на СЗО за пътуване.

Незаконни, опасни и безразсъдни дейности

Ако извършите нещо незаконно, като измама, кражба, нечестно поведение, употреба на наркотици, наред с други, вашият застраховател няма да плати вашите искове. Иск също ще бъде отхвърлен, ако получите инцидент или пропуснете полет поради прекомерна консумация на алкохол. Ваша отговорност е да пиете умерено, така че не можете да очаквате да бъдете покрити от вашата туристическа застраховка за вашата безотговорност.

Що се отнася до опасната дейност, условията зависят от застрахователните полици. Някои компании не обхващат екстремни спортове и дейности. Ако обаче плащате допълнителна премия, може да има политическо покритие за парасейлинг, скокове с бънджи, трекинг и планинско катерене, за да назовем само няколко. Най -добре е да прочетете условията на избраната от вас застрахователна полица за пътуване.

Здравните условия не са посочени

Една от причините хората да купуват туристическа застраховка е здравната сигурност. Знаейки факта, че медицинските услуги са скъпи, е полезно да имате незабавна застраховка, особено ако пътувате. Въпреки това, никога не трябва да забравяте да посочите съществуващите си медицински състояния с подкрепящи медицински документи при закупуване на застраховка за пътуване. Това ще гарантира, че медицинските разходи, които сте направили по време на пътуването си, ще бъдат покрити и няма да се налага да харчите големи суми пари.

Ако не посочите здравословното си състояние, не можете да се възползвате от туристическата си застраховка. Препоръчително е също да не пътувате, ако Вашият лекар Ви е посъветвал да го направите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *