Защо медицинският туризъм е толкова популярен в Америка?

By | януари 6, 2022

През последните години медицинският туризъм стана много популярен в САЩ. Налице е нарастваща тенденция сред американците да провеждат избираеми операции и процедури извън страната; и тази тенденция се наблюдава и в Западна Европа, Австралия и Азия. Смята се, че около 500 000 американци пътуват в чужбина за медицинско лечение всяка година, за да се възползват от евтини здравни грижи и медицински процедури.

Медицинският туризъм е термин, въведен от медиите, който дефинира отиването в друга държава за лечение. Почти по целия свят хората не само заминават на почивка в чужбина, но и планират почивка с медицинска процедура. Смята се, че медицинските услуги в други страни струват с 10 до 90 процента по-малко, отколкото в Съединените щати. Това събитие даде тласък на американския медицински туризъм.

Това не означава, че доставчиците на здравни услуги, застрахователните компании и доставчиците на здравни услуги в САЩ не са наясно с тази нарастваща тенденция. Те са; и много здравноосигурителни компании сега предлагат покритие за определени медицински процедури, които осигурените могат да извършват в друга държава. Освен това доставчиците на застраховки предлагат и отстъпки, ако лицето избере медицински туризъм.

От козметична хирургия до смяна на тазобедрената става, те се предлагат на достъпни цени в страни като Мексико, Индия, Тайланд, Аржентина и Малайзия. Всъщност много от тези съоръжения са акредитирани от Медицинската асоциация на Съединените щати.

Причината, поради която медицинският туризъм е станал толкова популярен, е поради нарастващите разходи за здравно осигуряване и здравни грижи в САЩ. Привличането на спестяване на пари и комбиниране на медицинска процедура с ваканция е много мощна атракция. Освен това е източник на лечение за неосигурени американци, а разходите за пътуване, настаняване и медицински процедури са много по-евтини, отколкото биха били в Съединените щати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *