Защо Иран трябва да се приема като една от основните дестинации за медицински туризъм

By | януари 10, 2022

Медицински туризъм в Иран

Знаете ли, че Иран има най-много ринопластика (операция на носа) в света? Иран има около 6% от хирурзите по ринопластика в света през 2016 г. 238. Те обаче извършват почти 4% от работата на носа в света. По отношение на това Бразилия се класира с 8,1% с 5473 хирурзи. Това е зашеметяващ брой хора, оперирани с малък брой хирурзи.

Иран също е сред първите 10 в изследванията на стволови клетки, компютърните науки и химическото инженерство, както и нанотехнологиите. Всичко това означава, че докато страната липсва в някои области, много други важни сектори правят Иран един от най-добрите в света.

Има и стигма, прикрепена към земята, която до голяма степен е маргинализирана и гаси положителните аспекти на регионите. Иран е древна земя с дълбоки традиции, но също така разполага с едни от най-добрите здравни специалисти и съоръжения в света. Много от най-известните лекари, като ортопедичния хирург Ганджи, който за първи път учи в чужбина, станаха висококвалифицирани в своята област, дотолкова, че са поканени да изнасят лекции в други страни по света. Други практикуват в друга държава, но също се връщат в Иран и практикуват.

Цената на операцията в САЩ

Повечето от международните пациенти са ирански граждани, живеещи в чужбина и решават да се върнат, за да извършат някаква процедура със същото ниво на грижа, както навсякъде другаде по света. Към настоящия момент общият брой на операциите за смяна на коляното в САЩ е 49 500 долара. Това не включва други такси, както и, но не само, различни болнични сметки. Средно тези сметки за хоспитализация начисляват още $7,500 USD.

Други амбулаторни такси включват пред- и следоперативни разходи за консултация с лекар и лабораторна работа, физиотерапия и накрая последващи посещения. Цената за възстановяване и рехабилитация на грижи след операцията включва приблизително 2600 долара, ако сте осигурени.

Пациентите могат да използват обезценяването на иранската валута в своя полза. В сравнение с други страни, медицинските грижи са не само относително евтини, но чужденците вече могат да получат същата процедура от обучени хирурзи в чужбина за малка част от цената. Например, вземете цената за едновременна двустранна смяна на коляното, която струва приблизително $ 6000 USD тук, в Иран. Използвайки американски протези Smith & Nephew, одобрени от FDA и произведени в САЩ. Това включва посещения при Вашия лекар, пред- и следоперативни посещения и 2-3-дневен болничен престой в частна болнична стая. Физиотерапията отнема 10 сесии и това също е включено. Д-р Ганджи може да разгледа вашите рентгенови снимки, за да определи дали сте кандидат за пълна или частична смяна на коляното. Всичко е включено освен храна и нощувка. Въпреки това можем да обсъдим вашите опции и приоритети за това къде да спите.

Висококачествени грижи в Иран

Д-р Ганджи е изучавал едновременна двустранна хирургия за смяна на коляното в болницата на Ротман във Филаделфия, САЩ, една от водещите болници в света за този вид хирургия. Само миналата година той претърпя приблизително 800 операции на коляното. Това е важно за пациентите, защото работите с хирург, който е специализиран в ортопедията. Д-р Ганджи се занимава с редки деформации на коляното и обикновено е канен от Smith & Nephew, за да изнесе презентации и лекции за най-новите разработки в неговата област на обучение.

Броят на акредитираните съоръжения в Иран набира популярност. Не само от устата на уста на предишни пациенти, но и чрез акредитирани асоциации и организации в областта на козметичната и реконструктивната хирургия подходи и процедури за отлично здравеопазване. Например, болница Sina в Машхад е модерна, ISO-сертифицирана болница, известна със своите високо обучени и отлични козметични, пластични и общи хирурзи, както и своя персонал.

Много от лекарите и хирурзите в такива заведения са високо обучени, след като са получили образованието и обучението си в родния си град Иран, както и в международни болници и университети. Предишни клиенти на тези съоръжения предлагат ярки мнения и препоръки не само на местния ирански народ, но и на околните региони и международни пътуващи.

Влизане в Иран

Мислех, че е трудно да получа виза, но нека се хванем за процеса. Ние ще обработим вашите документи, ще ви преведем през процеса и ще ви информираме за вашите изисквания. Има някои допълнителни разходи за това, в зависимост от това откъде идвате, но попитайте вътре за повече подробности. Освен това Иран е известен в цял свят със своето гостоприемство. Шофьор ще бъде лично, който ще ви чака да ви вземе от летището, да ви отведе до хотела и да ви помогне при регистрацията. Освен това англоговорящ асистент ще ви помогне да се движите из града, като ще ви даде съвети, но по-важното е консултация без лекар и безпроблемно пътуване до болницата. Роден в САЩ ще бъде на разположение по всяко време, докато планирате да дойдете, докато сте в града и дори след операция.

Къде да спя

Един от най-красивите и луксозни хотели във втория по големина град в Иран е Ghasr Talaee. Този 5-звезден хотел е на цена от около $ 150 на вечер и е на 10 минути с кола. По-традиционен хотел с нотка на Близкия изток би бил малко по-евтин и би предложил по-автентично изживяване. Всичко това надхвърля обичайните изисквания на хотела. Въпреки че не се изисква, можете да получите сертифицирана англоговоряща медицинска сестра, която да ви помогне за $15 на ден.

Последната дума

Някои хора се страхуват да дойдат в такава странна страна. Съгласен съм, имах някои предразсъдъци, преди да отида да посетя семейството си за първи път. Гостоприемството в страната, заедно със семейството ми, ме убедиха да остана малко по-дълго от първоначално планираното. Ще разберете и колко много обичат иранците своите гости. Въпреки това, не вярвайте на думата ми. Попитайте един персиец как се отнасят към чуждестранните гости. Независимо от тяхната раса или вяра, ние винаги ще се отнасяме към гостите с голямо уважение, което не е познато в други страни. Разбира се, спестяването на хиляди долари, за да получите лечението на един от най-добрите ортопедични хирурзи в света, не е толкова лошо.

Тази статия се появява в деня drrashidganji.com/2018/08/06/medical-tourism-reasons/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *