Застраховката при пътуване не винаги означава покритие

By | октомври 12, 2021

Това е отново времето на годината, когато слънцето грее, училището е излязло и широкият свят на пътувания е само на една муха.

Затова направете малко проучване на възможностите за почивка. Резервирай Полет. Резервирайте хотелска стая. И не на последно място, обадете се на застрахователен агент за подходяща полица за пътуване.

„Ах“, помисли си. – Покрит съм от всички ъгли.

Не толкова бързо, сър или мадам!

Докато други като вас може да видят увереността, че са го купили като билет за спокойствие, това не винаги е така.

Не всички сценарии за загуби, които можете да предвидите, че ще възникнат, ще бъдат обхванати.

Тази статия се занимава с проблеми, които могат да възникнат поради непланиране предварително или правилно обучение за застрахователни проблеми.

Някои случаи, когато застраховката за пътуване не покрива загубите

1. Ако смятате, че сте достатъчно умен, за да включите застраховка за пътуване, когато чуете радиото да говори за бъдеща буря, помислете отново. Политиката за пътуване няма да обхваща отмяната на вашето пътуване след публикуване на информация за бурята.

2. Ако си представяте, че застраховката за пътуване ще ви даде обезщетение за обикновени проблеми, спрете да мечтаете. Вашата застраховка няма да ви компенсира за обичайни неудобства или липса на забавление.

3. Не очаквайте да бъдете покрити за загуби, които не можете да докажете. За да бъде оправдана загубата ви, ще трябва да покажете разписка за продажба.

4. Имайте предвид, че вашата застрахователна полица вероятно не осигурява покритие за инциденти, настъпили, докато сте били под влияние на алкохол или наркотици.

5. Включете Вашия лекар, преди да пътувате, в противен случай може да не успеете да получите медицинско покритие за вашата туристическа застраховка. Ако не можете да покажете, че сте били в добро здраве, преди да въведете плана, може да откриете проблеми с покритието, ако имате нужда от медицинска помощ, докато сте на почивка.

6. Не приемайте, че всяка дейност, в която участвате, е обхваната от вашия план за пътуване. Ако сте пострадали, докато се занимавате с нещо, което застрахователната компания счита за опасно, може да не видите възстановяване. Прегледайте политиката си, за да се уверите, че дейностите включват вашия застрахователен доставчик и че те се разглеждат като опасни.

Както при всяка форма на обезщетение, застраховката за пътуване има ограничения и приспадане, както и изключения. Трябва да направите себе си и празниците си, за да направите правилното проучване преди играта. Разговорите с опитен независим агент ще ви помогнат да решите коя политика е най -добра за вас и как да избегнете отказ за свързано искане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *