Дорсет туристическа информация

By | ноември 8, 2021

Дорсет е окръг на южния бряг на Англия. Известен с юрското си крайбрежие, сега обект на световното наследство, Дорсет е един от най-красивите окръзи в Англия и привлича хиляди туристи всяка година.

Повечето от туристическата информация на Дорсет се базира на крайбрежните градове Уеймут, Суонидж и Борнмут, които привличат най-много посетители. Дорсет обаче е нещо повече от световноизвестно крайбрежие.

Провинцията на Дорсет е една от най-зрелищните, които ще намерите навсякъде по света. Можете да видите полетата с диви цветя и вековната гора със стотици, хиляди хиляди древни градове и села.

Една от най-известните туристически атракции в интериора е замъкът Корф, разположен в град Корф, между Уеърхам и Суондж. Този исторически град беше мястото на класическите книги на Енид Блайтън за пет знаменитости и привлича хиляди туристи всяка година.

Суондж и Корф също са свързани с парна железница. Swanage Steam Rail работи целогодишно. Няколко пъти в годината известни парни машини пътуват до Swanag и дават на посетителите представа за това каква е била викторианската железница.

В Дорсет има какво да се види и прави. Написани са стотици книги за интересни места в региона, които си заслужава да бъдат посетени. Колко пъти сте посещавали Дорсет, никога няма да можете да видите всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *