Десет туристически атракции в провинция Мпумаланга в Южна Африка

By | ноември 16, 2021

1. Сини лястовици:

Считани за най-застрашената птица в Южна Африка, сините лястовици могат да бъдат намерени, ако имате късмет, в провинция Лимпопо, където гнездят в стари понори, минни ями и ями за мравки, или близо до Mpumalangan Kaapsche Hoope. Като алтернатива, посетете със сигурност платото Nyika в Малави.

2. Wakkerstroom:

Около 20 от 35-те ендемични вида птици в Южна Африка могат да се видят в Wakkerstroom, малък град в Мпумаланга, който смесва пасища и влажни зони. През лятото е време да видите тревистите видове, когато те лесно се разпознават в оперението за размножаване.

3. Mac Mac Duet:

При Mac Mac Falls в Мпумаланга река Мак Мак се разделя на две и водните стълбове падат един до друг в басейн в дефиле под 65 метра. Просто един от многото магически водопади в района.

4. Лисабон двоен поток:

За да получите най-добрата гледка към Лисабонския водопад в Мпумаланга, разходете се по пешеходна пътека до основата на водопадите, които попадат в двоен поток над 90-метров полукръг.

5. Берлин скокове:

Мощните водопади на Берлин са най-зрелищните в Мпумаланга, с много водопади, с които да се похвалите. Водата скача на 80 метра над скала и навлиза в дълбокозелен басейн отдолу. Не можете да се приближите твърде близо до скоковете, но платформа за наблюдение предлага страхотни гледки.

6. Страната на Космоса:

Споменете пролетни цветя и вероятно ще се сетите за Западното крайбрежие и Намакуаленд. Но има и Cosmos Country в югозападната част на Мпумаланга, където космосът е покрит с бели и розови цветя в края на лятото. И като любопитство, цветята на дивия космос винаги имат осем венчелистчета.

7. Kaapsehoop:

Kaapsehoop в Мпумаланга е място, което бихте пропуснали, ако не съществувахте. Къщите са построени срещу скалисти открития и хълм и не се виждат от главния път. В Каапсехуп, където сякаш живеят диви коне, почти няма пътища. Влезте в интересен магазин, който продава съкровища втора употреба. Стигнете до стар бръмбар, ако можете; ще си не на място в Merc.

8. Резерват за игра Сонгимвело:

Малко известният и един от най-живописните резервати в Лоувелд, резерватът за дивеч Сонгимвело, на границата на Мпумаланга и Свазиленд, предлага деветдневни конни приключения в страната на страхотния лов. Ако вашият шофьор е Стивън Руфъс, бъдете готови за страхотно приключение като белия колоездач.

9. Мпумаланга пъстърва:

Dullstroom официално е столицата на мухарския риболов в Южна Африка. Околните язовири и реки са много добре заредени с дъги и кафява пъстърва, но това не означава, че риболовът не е предизвикателство.

10. Най-старите скали в света:

Винаги е трудно да си представим колко стара е Земята; не можем да броим до милион, да не говорим колко преди 400 години. Но ако отидете в Барбъртън, ще можете да видите някои от най-старите скали в света, образувани преди 3400 милиона години. Първите форми на живот в района, бактериите, започват да се развиват и неотдавна около Барбертън е открита вкаменелост на тази бактерия; Смята се, че е на около 3,2 милиарда години. Можете да се разходите из тези скални образувания в Аке по 1,5-километровия маршрут на планинската пътека Фортуна, която съдържа 100 вида дървета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *