Готови ли сте за космически туризъм?

By | януари 2, 2022

2021 г. доведе до появата на индустрията за космически туризъм. Когато свикнахме с комерсиализацията на космоса от Илон Мъск от SpaceX, видяхме и кадрите на Ричард Брансън от Virgin Galactic и Джеф Безос от Blue Origin, и двамата успяха да пуснат платени пътници в космоса. С трима конкуренти космическият туризъм сега е в космическата надпревара за индустрията на туристическия долар. За съжаление, днес космическият туризъм е достъпен само за много богати. С цени, приближаващи се до $250 000 на място, пътуването в космоса все още не е достъпно за обикновения човек. Тези високи цени обаче няма да продължат в бъдеще. В крайна сметка конкуренцията и подобрената технология ще донесат разходите за космически пътувания на Земята и космическият туризъм ще се превърне в стока, достъпна за останалите.

Можете ли да си представите свят, в който космическият туризъм е не само достъпен за повечето хора, но става все по-често и по-често да се прави почивка в космоса? Ако не мислите, че ще имате достатъчно време да живеете на този свят, имайте предвид, че на братята Райт и Кити Хоук са били необходими само 66 години, за да яхнат Нийл Армстронг на Луната. Помислете за промените, които светът е видял през тези 66 години. Преди края на този век. Дори и да не искате да отидете на круиз за меден месец до Луната или да живеете в колония на Марс, може да искате да вземете децата и внуците си. Можете ли да си представите този свят? Направено е от Джим Греби.

В новата си книга Red Tide – Life on the Martian Frontier (Red Tide), Джим Греби XXI. описва живота от края на ХХ век. Животът на космическите туристи е да се качват на космически круизни кораби, за да се насладят на тръпката да плуват в каютите си, за да се насладят на предимствата на безтегловността по време на медения си месец. Лунен круиз позволява на туристите да вземат автобус до град Армстронг, за да посетят първото място за кацане на LEM или да се разходят през стъклени тръби от Националния кратерен парк Бъз Олдрин на повърхността на Луната. 5000 заселници Това е и времето, когато те живеят и работят в първата колония на Марс.

Red Tide разказва историята на 27-годишната морска биологка Myah, получила безвъзмездна помощ за изследване на живота на Големия бариерен риф в НАСА. Той се наслаждава на живота си в Австралия, но внезапно му напомнят за Флорида да се срещне със спонсор на НАСА, който иска да изпрати морски биолог на Марс в групата си, търсещ минал планетарен живот. Той избира Myah за мисията и я убеждава да се върне на Марс, показвайки парче утайка от проба от тръба, взета от Марсианския фронт. Следва пътуването на Red Tide Myah, първо на круизен кораб до град Армстронг, а след това на транспорт до миньорската колония Марсилия. Myah вярва, че частта от утайката, която му беше показана, може да бъде улика, която доказва, че на Марс е имало огромна океанска повърхност. Той търси истински доказателства, за да ни убеди, че някога е живял на планетата. Той неохотно се съгласява да отиде на Марс и намира колонията за много по-напреднала от отдалечената извънземна позиция, която си е представял.

На Марс Myah се присъединява към екип от учени в експедиция до границата на Марс, следвайки геоложки следи от живот, който може би някога е съществувал. Групата оцелява във враждебната среда на Марс и открива скрита тайна за планетата. Червеният прилив доказва, че основната природа на човека, нуждата от любов, приключения и открития не се променя, въпреки че хората не са свързани със Земята. Свързано е с естественото желание за изследване на човешката природа и потенциално нейното неизвестно оцеляване. Червеният прилив отговаря на основния въпрос, като например: Защо хората трябва да бъдат многопланетна раса?

Джим Греби развихри въображението си и създава тази визия за нашата вселена през 21-ви век. в края на века. Това, което той си представя, не е свят на Джетсън, а практически поглед върху живота през следващите 66 години. Уверете се, че сте поставили Red Tide в списъка си за празнично четене. Това ще ви помогне да решите къде да резервирате следващото си морско пътуване. Червеният прилив на Джим Греби | Книжарница (bookbaby.com)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *