В Нова Зеландия са необходими 40 000 туристически работници

By | януари 7, 2022

В Нова Зеландия са необходими 40 000 туристически работници

Нова Зеландия се нуждае от 40 000 туристически работници през следващите пет години, според новозеландски вестник. Това е така, защото туристическата индустрия се разраства толкова бързо, че страната трябваше да похарчи милиони, за да отговори на туристическия трафик. Много от по-малките туристически обекти, които имат ограничена инфраструктура, са имали затруднения да се справят с броя на туристите поради ниския брой плащащи ставки в техния район. Ледникът Франц Йозеф, ледникът Фокс и езерото Текапо са просто дървета в тези райони, но това не е единственият проблем с тези райони.

Намирането на подходящия персонал е проблем в туристическата индустрия през последните години и вероятно ще се влоши с нарастването на броя на туристите. В региона на Югозападния ледник, например, работодателите наемат пътнически визи и мигранти, но проблемът изглежда е, че те работят в туристическия сезон, който започва в края на октомври и завършва през април, когато работата им е завършена. работа липсва. Те продължават напред и тогава започва проблемът с търсенето на кадри за следващия сезон и процесът продължава година след година.

Част от решението изглежда е да се осигури обучение за тези, които са устойчиви в региона, така че да могат да бъдат готови да наемат поне в краткосрочен план. От работодателите обаче зависи да поемат отговорност за обучението на персонала и да не се налага да разчитат на имиграцията в Нова Зеландия за намиране на служители.

Във време, когато правителството се опитва да намери работа за безработните, отговорност на компаниите е да свършат своята част за страната и да наемат Нова Зеландия, когато има налични работни места, в крайна сметка защото очакват правителството да похарчи много пари . по пътищата и инфраструктурата на страната им.

Злонамерените работодатели си направиха име в редица случаи, в които работодатели от Нова Зеландия през последните години начисляваха на мигрантите заплати за роби и им лишаваха основни трудови права. Важно е да получите съвет от местните жители, ако нещо не изглежда както трябва.

Основните туристически дестинации в Южния остров на Нова Зеландия са Куинстаун, Уанака, езерото Текапо, ледника Франц Йозеф, ледника Фокс и Кайкура.

Hanmer Springs, Punakaiki, Kaiteriteri и Mount Cook са други туристически градове на Южния остров.

Очаква се обаче поне една трета от работните места в туризма да бъдат в Окланд, което може да бъде проблем поради високата цена на живот в най-големия град в Нова Зеландия и минималната заплата за гостоприемство.

Предимството на работата в някои туристически градове е, че много работодатели предлагат евтини ястия заедно с безплатни ястия, но това варира при различните работодатели. Някои работодатели таксуват за храна, докато други не. Всичко това ви помага да спестите пари за следващата си планета, но това не означава, че всички в индустрията ще процъфтяват след края на туристическия сезон, тъй като мнозина ще работят през тихия сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *