Венецуелски туристически дестинации за грандиозна ваканционна обиколка

By | януари 11, 2022

Венецуела е тропическа страна в Южна Америка. Има плажове с бял пясък, суха пустиня, красиви пейзажи, исторически паметници, разнообразна флора и фауна. Във Венецуелските туристически дестинации липсва монотонност и всяка от тях е уникална със своите характеристики.

Каракас е финансовата и политическа столица на Венецуела. Тук можете да се насладите на кабинковия лифт и да имате гледка към града от високо. Някои от най-важните места за туристите са; Симон Боливар е родното място на „Джордж Вашингтон от Южна Америка“, Националния Капитолий, Катедралата и хотел Хумболт. Каракас е една от основните туристически дестинации във Венецуела.

Водопадът Ангел, който се намира в националния парк Канайма в Гвиана, е висок 979 метра. Известен още като Ангелски скок. Най-добре е да посетите това място през дъждовния сезон за красива гледка към скоковете. Това е популярно място за каране на кану и лодка. Водопадът Анхел е една от най-красивите туристически дестинации във Венецуела.

Планината Анде е една от най-важните туристически дестинации във Венецуела. Разделен е на щатите Тачира, Трухильо и Мерида. Планината е грандиозна и един от най-добрите примери за красотата, която природата може да предложи.

Църквата на Сан Франциско е свещено място във Венецуела, а интериорът показва колониална архитектура. Специалната атракция на този обект е бароковият олтар. Лос Рокес е национален парк, основан през 1972 г. Той защитава морската екосистема. Това място има коралови рифове, мангрови гори, легла с морска трева и красива подводна флора и фауна, които са с огромна красота.

Куава дел Гуачаро, на 12 км от Карипе, е най-голямата пещера в страната. Вътре в тази пещера ще намерите река, както и същества като паяци, нощни птици, мишки и раци. Исла де Маргарита има плажове и гори. Посещава се от туристи, които обичат гмуркане, преходи, плуване и туризъм. Можете също така да закупите сувенири в модните магазини на кметството на Porlamar. Боливарианският музей е историческо място в Каракас. Съдържа много исторически елементи и материали, като артефакти, свързани с независимостта на Венецуела.

Венецуелската храна е уникална и отличителна. Някои от най-популярните ястия на Венецуела включват Арепас (царевично брашно, вода, хляб със сол, скариди, хляб и каквото и да е), Качито (горещ кроасан, пълнен с шунка или натрошено сирене), Хервидо (телешка супа, пилешко или риба и местни зеленчуци или корени) и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *