Атракции на Флорида – Национален резерват Big Cypress, Евърглейдс

By | януари 1, 2022

Въпреки че вече съществуващото развитие е позволено да се движи напред, с неговите граници, в тази консервация с площ от 1139 квадратни мили, нейните федерални защити като цяло го карат да се чувства толкова диво и естествено като парка Евърглейдс. И това е добре, защото дъждовете, които преливат влажните му зони, са част от екосистема, която поддържа Евърглейдс зелени, проспериращи и живи. Наскоро паркът беше включен в интересно „Разбиране на сестринския парк“ с подобен парк в Гватемала, Национален парк Лагуна дел Тигре. Двата парка споделят тясно свързани местообитания и проблеми с управлението и вече ще могат да споделят техническа поддръжка и опит с ресурси.

Около 45% от кипарисите (изобщо не е блато, мангрови острови, хамаци от твърда дървесина, бор, прерийни и блатни острови) са защитени. Големите плешиви кипариси почти са изчезнали от района, като са били поети от дървообработващата и други индустрии, преди да бъде установена консервацията. Днес районът е изпълнен с джуджета кипарисови езера.

Защо тогава се казва Голям кипарис? Заради размера на консервата, а не кипарисите вътре. Дивата природа на съседите включва алигатори, змии, блатове (бели ибиси, щъркели, трицветни чапли и чапли), пантери от Флорида (рядко срещани), диви пуйки и червени кълвачи. Научете повече в посетителския център Big Cypress (941-695-4111; 8: 30-16: 40), на 20 мили западно от Shark Valley, или в Националния резерват (941-695-2000; 8: 00-4: 00) : 30 ч. от понеделник до петък), източно от Очопе.

В рамките на националния резерват Big Cypress ще намерите 31 мили от Националната живописна пътека на Флорида, поддържана от Асоциацията на пътеките на Флорида. От южния край, до който може да се стигне с кола от Loop Rd, пътеката минава на 8,3 мили на север по пътеката Tamiami, минавайки покрай центъра за посетители Big Cypress. По маршрута има два доста примитивни къмпинга с водни кладенци. Високопроходими превозни средства имат право да пресичат FNST, но не работят. За тези, които не са склонни към приключения, има хамак на дърво с охлюви Nature, Short Trail, Loop Rd.

Пътните превозни средства могат да се движат по Loop Rd, черен път, и Turner River Rd, който минава на север от Tamiami Trail. Има възможности да видите дивата природа по целия участък на Turner River Rd, особено по канала на река Търнър, който минава по източната страна. Пътят води към северната част на гората, където е разрешено движението на автомобили с висока проходимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *