Ангелите пътуват ли по -бързо от скоростта на светлината?

By | септември 19, 2021

Могат ли ангелите да пътуват със скоростта на светлината? Да, това би бил правилният отговор. Помислете, че радиацията се движи със скоростта на светлината. Радиацията е енергия и можем да я разберем, когато докосне кожата ни и предизвика слънчево изгаряне. Когато светлинните вълни пътуват през пространството, те представляват потенциална енергия. Когато тези светлинни вълни ударят обект, те стават кинетична енергия и изгарят обекта като нашата кожа. Като се има предвид това, ангелите имат потенциална енергия, когато се движат в космоса със скоростта на светлината или по -голяма. Но когато ударят атмосферата на растението, те стават кинетична енергия, което ги прави забележими от човешкото или извънземното око.

Радиацията, подобно на светлината, която използваме, за да видим, пътува в пространството във вакуум или близо до вакуум. Той се движи със скоростта на светлината, която е приблизително 186 000 мили в секунда. Въпреки това светлината и други части от спектъра, като например UV лъчение, нямат маса. Така че теоретично тези форми на енергия могат да пътуват по -бързо от скоростта на светлината, което е удивителните 300 000 км в секунда. Светлинните вълни, пътуващи с всякаква скорост, няма да имат нито маса, нито инерция. Следователно не е необходима енергия, за да започнат движението им и да ускорят скоростта си. Всъщност достигането на радиацията до 300000 км в час би било мигновено.

Виждаме необятността на Вселената, когато погледнем нощното небе. Неограничен брой звезди и галактики са подредени пред нас. Астрономите ни казват, че Вселената е толкова голяма, че приема формата на светлина от по -отдалечени части, за да достигне до нас след милиони години. Всъщност, когато се описва колко далеч е обектът от Земята, се използва терминът светлинна година. Терминът светлинна година се отнася до разстоянието, което светлината може да измине за една година. И все пак ангелите могат да изминат това разстояние за миг, без дори миг, тъй като те могат да съществуват извън нашата Вселена. Бог е създал Вселената. Бог със сигурност може да пътува навсякъде в нашата Вселена за момент или за нула време. Времето, за което говорим тук, е как мислим за времето.

Бог и ангелите не са плът. Когато пътуват през нашата Вселена, те са енергия, която ние разбираме като потенциална енергия. И все пак не можем да разберем напълно неговата енергия. В Изход 33:20 е написано „Никой не може да ме види и да живея“. Те надхвърлят нашето плътско съществуване. Те могат да пътуват извън скоростта на светлината и движението им е мигновено спрямо нашите движения.

С Най-Добри Пожелания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *