Алжирски туристически дестинации за едно увлекателно ваканционно пътуване

By | октомври 11, 2021

Алжир е мястото, където пътешествениците и туристите изследват земята най -малко, не защото не си струва да се изследва, а защото има по -малко информация за региона сред туристите. В Алжир има толкова много интересни места, че изобщо не може да се изключи. Подобно на праисторическото скално изкуство и ботаническите градини на Tassili n’Ajje и грандиозните дворци на Алжир. Древните градове на Алжир и пустинните региони също го правят единствения начин.

Много хора харесват идеята за туристическа дестинация в Алжир поради местоположението й в Северна Африка. Тези, които търсят красиви плажове, посещават северната част на страната. Някои често срещани морски курорти са Les Andalouses, Canastel, Mostaganem и Ain El Turk. За да разгледате племенните и културни аспекти на Алжир, можете да посетите места като регионите Tassili N’Ajjer и Hoggar, близо до село Tamanrasset, което е уникално само по себе си и затова повечето хора смятат Алжир за туристическа дестинация.

Трябва също да посетите паметника на мъченика, създаден, за да отбележи борбите и жертвите на местните хора за алжирската война, за да получи независимост за алжирската война. Паметникът основно има заслон на Вечния огън и палмови листа, които са статуи на войници, символизиращи борбата на алжирския народ във войната.

Един от обектите на ЮНЕСКО за световно наследство в Алжир е Ал Кала в Бени Хамад, мястото на първата столица на бившата империя Хамадид. Знаете ли, че Алжир е втората по големина държава в Африка? Връх Атлас го разделя на две половини. Град Анаба също е една от основните туристически атракции в Алжир и е един от основните индустриални центрове в Алжир. Едно от най -посещаваните места в Алжир е Константин.

Други значими паметници на интерес са Дева Мария от Африка (Алжир), Новата джамия (Алжир), Османската джамия Ханафи (Алжир), Римските останки (Тимгад), Римската арка на Траян (Тимгад), Централна Сахара ( Асекрем), замъкът Санта Круз Оран) и планините Хогар (пустинята Сахара) и Националния парк Блезма са дом на повече от 447 вида флора и 309 вида фауна.

Най -добрите ресторанти в Алжир са Le Taj Mahal, Chez Sauveur и Auberge Du Moulin. Тези, които обичат да пазаруват, могат да посетят местни килими, бижута, дърворезба и улични пазари за местни занаяти. Но петък не е добър ден за пазаруване, тъй като повечето магазини са затворени в петък, така че имайте това предвид, докато сте там. Маслини и фурми, винаги можете да намерите местни подправки в Алжир.

Помислете за „туристическата дестинация на Алжир“ и определено посетете, докато никога не знаете какво пропускате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *